Dronning Elizabeth vil invitere Donald Trump på statsbesøg

Diskussioner om Trump-statsbesøg i Storbritannien til næste år indledes snart, skriver The Sunday Times.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dronning Elizabeth vil invitere den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, på statsbesøg i Storbritannien næste år for at cementere det særlige forhold, som består mellem amerikanerne og briterne. Det skriver The Sunday Times.

Avisen henviser til informationer fra to ministre og en højtstående embedsmand tæt på Downing Street.

Kilderne siger, at diskussioner om besøget mellem Trumps team og britiske embedsmænd vil blive indledt snart for at få fastsat en dato i juni eller juli i 2017.

Storbritannien lægger særlig stor vægt på at få styrket landets "særlige forhold" til USA på et tidspunkt, hvor premierminister Theresa Mays regering forbereder en udtræden af EU, hvorved Storbritanniens internationale position bliver ændret.

Trump understregede kort efter USA's præsidentvalg i en samtale med den britiske premierminister, at han ønsker at bygge videre på det "særlige forhold", der består mellem Storbritannien og USA.

Han inviterede Theresa May på et besøg hos ham så hurtigt som muligt.

Ifølge The Sunday Times håber den britiske regering, at et Trump-besøg vil være et "hemmeligt våben" for at sætte en streg under det specielle forhold mellem de to lande.

Den kommende amerikanske præsident har mødtes med Nigel Farage, der som Ukip-leder var bannerfører for anti-EU-kampagnen op mod det såkaldte brexit. Trumps møde med Farage er af nogle kommentatorer kaldt ydmygende for Theresa May.

Mødet fandt sted på Trumps bopæl på Manhattan i New York, hvor Farage blev den første britiske politiker, der besøgte USA's kommende leder.

Nigel Farage støttede milliardæren under valgkampen i USA og deltog i flere af Trumps valgmøder.

/ritzau/Reuters