Drive-by-skyderi mod amerikansk vicepræsidents hjem

Foto: MANDEL NGAN. Lørdag aften blev der affyret skud mod Joe Bidens hjem i Greenville i staten Delaware. Hverken Biden eller hans hustru var dog hjemme.
Læs mere
Fold sammen

Der blev lørdag aften affyret en række skud mod den amerikanske vicepræsident, Joe Bidens, hjem i Greenville i staten Delaware. Det skriver CNN og flere andre internationale medier.

Hverken den 72-årige vicepræsident eller hans kone, Jill Tracy Jacobs, var dog hjemme, da skuddende blev affyret fra en forbikørende bil klokken 20.25 lørdag aften, lokal tid.

»Et køretøj kørte forbi vicepræsidentens hjem med høj fart og affyrerede en række skud. Det skete på en offentlig vej udenfor det afsikrede område. Skuddene blev hørt af Secret Services personale, der var til stede ved huset, og en agent så et køretøj køre derfra med høj fart,« siger Robert Hoback, talsmand for Secret Service til CNN.

Det lykkedes ikke sikkerhedstjenesten at anholde bilisten, der affyrede skuddene mod Joe Bidens tomme hus, som ligger 300 meter fra vejen.

Klokken 21 anholdt sikkerhedspersonale dog en bilist, der nægtede at stoppe ved sikkerhedskontroller omkring vicepræsidentens hjem.

Det lokale politi foretog en prøve for krudtslam på den anholdte bilists hænder, men den var negativ, og han er ifølge CNN ikke mistænkt for at have noget med skyderiet at gøre.

Joe Biden har været vicepræsident i USA siden 2008.