Dramatiske tal fra Netflix afslører, at pandemien lakker mod enden

Samfundene genåbner, og verden over forventer mange tilsyneladende at skulle tilbringe mindre tid foran skærmen. Netflix forventer i år den langsomste vækst nogensinde.

Grundet pandemien voksede Netflix' medlemstal i 2020 mere end nogensinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da store dele af verden sidste år lukkede ned, kunne det ganske tydeligt aflæses i Netflix' medlemstal.

Streamingtjenesten oplevede et sandt boom i antallet af nye medlemmer.

Nu afslører Netflix' seneste regnskab, at pandemien synes at nærme sig afslutningen, at samfundene genåbnes, og at mennesker verden over regner med færre aftener derhjemme foran skærmen.

Netflix fik fire millioner nye brugere i første kvartal af 2021 – to millioner færre end selskabet havde forventet og kun halvt så mange nye brugere, som i de sidste tre måneder af 2020, skriver avisen The Guardian.

I det igangværende kvartal forventer Netflix blot at få en million nye brugere. Dette vil være Netflix' sløveste vækst nogensinde.

»De ekstraordinære covid-19-begivenheder førte i 2020 til en medlemsvækst uden fortilfælde, hvilket har trukket noget af væksten ud af 2021,« skriver Netflix i et brev til sine aktionærer.

Regnskabet fik Netflix' aktier til at falde 11 procent.

En anden årsag til det skuffende regnskab er ifølge Netflix-ledelsen, at pandemien og nedlukningerne har gjort det vanskeligt at producere nyt populært indhold.

»Disse dynamikker fører til mere sparsomt indhold i første halvdel af 2021 og medfører derfor en mere langsom medlemsvækst,« skriver Netflix-ledelsen.

I 2020 voksede Netflix med 36 millioner nye brugere. Dermed rundede streamingtjenesten 200 millioner medlemmer globalt.