Dramatisk antiterror-aktion i Bruxelles

En bydel i den belgiske hovedstad Bruxelles var tirsdag genstand for et drama, som Bruxelles har oplevet alt for mange gange de seneste måneder.

epa05213146 A police officer takes position as smoke comes out of the rooflight of a house where a suspect is believed to be holed up during a police operation in Forest, Brussels, Belgium, 15 March 2016. According to reports, police have stormed a flat where a suspected Islamist was hiding after a manhunt. The police operation took place after shots were fired in Brussels during an anti-terror raid linked to the 13 November Paris Attacks. At least two officers were slightly injured, police said. The French Interior Minister confirmed that French Police were taking part in the operation alongside their Belgian colleagues. EPA/LAURENT DUBRULE Fold sammen
Læs mere
Foto: war_
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BRUXELLES: En bydel i den belgiske hovedstad Bruxelles var tirsdag genstand for et drama, som Bruxelles har oplevet alt for mange gange de seneste måneder, da belgisk og fransk politi slog til i en fælles antiterroraktion.

Det medførte både skududvekslinger, sårede betjente, mindst én gerningsmand på flugt, afspærrede gader og to skoler, der måtte forskanses og evakueres, beretter lokale medier.

En af mændene, der skød mod politiet, er tilsyneladende fundet dræbt, men er ikke identificeret, oplyser en talsmand for den offentlige belgiske anklager tirsdag aften, ifølge avisen Le Soir.

Talsmanden tilføjer, at det dog med sikkerhed ikke er Bruxelles-borgeren Salah Abdeslam, der har været øverst på listen af eftersøgte i Belgien siden terroren i Paris i november.

De sårede betjentes tilstand er ikke afklaret. Flere belgiske medier beretter om to lettere sårede i en første skudveksling og så yderligere en såret betjent i en anden skudepisode. Det belgiske nyhedsmedie Dernière Heure skriver, at tre eller fire betjente skulle være sårede, herunder én alvorligt.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, bekræfter ifølge den franske avis Le Figaro, at der var tale om en fælles fransk-belgisk aktion, og at betjentene var blev mødt af massivt skyderi, men han vil ikke give yderligere detaljer.

Det er ikke første gang, at belgisk politi slår til i Forest, der flere gange har været genstand for ransagninger og aktioner i kølvandet af terroren i Paris og den efterfølgende nedlukning af Bruxelles, der i flere dage var i allerhøjeste terrorberedskab. Mest fokus har der været på kommunen Molenbeek, men denne gang var det altså i Forest, at der blev slået til.

Endnu er den eftersøgte Salah Abdeslam, der er mistænkt for en central rolle i Paris-terroren, dog ikke fanget.

I alt er elleve blevet anholdt i Belgien, siden 130 blev dræbt ved terrorangrebene i Paris den 13. november. Otte sidder stadig varetægtsfængslet, og de foreløbige undersøgelser har allerede konkluderet, at terroren i Paris i vid udstrækning blev planlagt i Bruxelles.