Drabssagen, hele verden taler om: Averys nye advokat går benhårdt efter politiet

I 'Making a Murderer' følger vi retssagen mod Steven Avery, der i 2007 dømmes for mordet på 25-årige Teresa Halbach, efter at han netop har siddet 18 år i fængsel for en voldtægt, han ikke begik. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske Steven Avery blev verdenskendt i Netflix-dokumentarserien 'Making a Murderer', og siden seriens afslutning har sagen fortsat. Nu erklærer Averys nye advokat krig mod de politifolk, der fik ham indespærret.

Det er advokat Kathleen Zellner, der overtog Steven Averys sag tidligere i år, som i et interview med Newsweek forklarer, at hun både går efter at få Avery ud af fængslet - men også har i sinde at fælde de implicerede politifolk fra Manitowoc County. Der skriver Inquisitr.

»De brugte retsmedicinske beviser til at dømme (Avery red.), og jeg vil bruge det til at få dem dømt for at plante beviser,« siger Kathleen Zellner til Newsweek.

Stadig tvivl om skyldsspørgsmålet

I 'Making a Murderer' følger vi retssagen mod Steven Avery, der i 2007 dømmes for mordet på 25-årige Teresa Halbach, efter at han netop har siddet 18 år i fængsel for en voldtægt, han ikke begik.

Serien rejser spørgsmålet, om det er det lokale politi, der i virkeligheden ønsker at hænge Steven Avery op på mordet, og serien fremlægger flere bud på beviser, der kan være plantet. Blandt andet Steven Averys blod, som findes under Teresa Halbachs motorhjelm.

Behandlede ham som skrald

Kathleen Zellner fortæller til Newsweek, at hun blev vred over at se, hvordan myndighederne behandler Steven Avery, som om han var noget, man bare kunne skille sig af med som skrald.

Zellner fortæller også, at hun inden for den allerførste time med Steven Avery vidste, at han var en uskyldig mand.

Avery deler vandene

'Making a Murderer' har fået flere implicerede parter til at stå frem sidenhen, og ligesom Steven Avery har tilhængere, der tror på hans uskyld, har flere også været ude med modsatte påstand. Blandt andet har Steven Averys tidligere forlovede Jodi Stachowski, der i et interview i programmet 'Nancy Grace' har kaldt ham for et monster, ligesom hun hævder, at han bestemt ikke er uskyldig.

Skaberne af serien er desuden blevet kritiseret for at fremstille sagen for ensidigt.

Dokumentarserien 'Making a Murderer' fik premiere på Netflix i november sidste år og har været en af de mest omtalte tv-serier siden da. I perioder var serien mere omtalt i USA end det amerikanske præsidentvalg.