Drab, tåregas og svindelanklager skæmmer kenyansk valg

To personer er blevet dræbt, politiet har brugt tåregas og oppositionen beklager sig over svindel ved præsident- og parlamentsvalget i Kenya.

Det har kostet mindst to personer livet at deltage i det kenyanske præsident- og parlamentsvalg. Samtidig har politiet måttet bruge tåregas til at opløse menneskemængder, og opposition anklager regeringen for at snyde.

cIfølge en opgørelse fra en menneskerettighedsorganisation bringer det seneste dødsfald antallet af politiske mord op på 79, siden valgkampen startede.

Til gengæld står valgdeltagelsen til at blive højere end de 57,2 procent, som stemte ved valget i 2002, siger en EU-observatør.

Selv om valgstederne lukkede klokken 15 dansk tid, forelå der her sent på eftermiddagen endnu ingen valgstedsmålinger om, hvorvidt præsident Mwai Kibaki bliver genvalgt eller må rømme pladsen for sin udfordrer, den politiske fange Raila Odinga. Han klagede i dag over ikke at stå opført på en valgliste, men fik at vide, at han var mødt op ved det forkerte valgsted.

/ritzau/AFP