Drab på læge kan presse mineryddere ud af Irak

Dansk Flygtningehjælp undersøger truslen mod lokalansatte ved projekt i Irak. Lokal læge er blevet dræbt, og det kan få organisationen til at trække sig ud.

Motivet er endnu ukendt, men er der tale om hævn for at arbejde for en international organisation, vil Dansk Flygtningehjælp overveje at trække sig ud af Irak.

Meldingen kommer efter, at en lokal læge, der var ansat ved Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling i Basra, er fundet dræbt.

- I yderste konsekvens frygter jeg, at vi må trække os ud. Hvis der er tale om en massiv trussel mod os som udenlandsk organisation, så kan vi ikke arbejde i Irak, siger Arne Vågen, international chef i Dansk Flygtningehjælp.

Han tror dog ikke, at der er tale om hævn, fordi lokale værdsætter flygtningehjælpens arbejde. Ifølge ham har lokalansatte heller ikke tidligere oplevet trusler.

Minerydningsprogrammets arbejde er suspenderet, indtil omstændighederne er klarlagt, og de 200 lokalansatte ved projektet er sendt hjem. Tidligst mandag går arbejdet i gang igen.

/ritzau/