Drab og plyndringer hærger brasiliansk storby

Brasiliens tredjestørste by, Salvador, er udsat for en voldsbølge, der truer byens kommende karneval.

Brasilianske soldater patruljerer i Salvadors historiske centrum efter at delstaten Bahias politistyrke har indledt en strejke på grund af dårlige løn- og arbejdsforhold. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE SIMON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drab, vold og plyndringer hærger for tiden i Brasiliens tredjestørste by, Salvador, hvor 115 personer er blevet slået ihjel i de seneste uger. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Urolighederne i byen, der har lidt over fem millioner indbyggere, er eskaleret, efter at en stor del af delstaten Bahias militærpoliti er gået i strejke.

20 procent af militærpolitiet - eller omkring 6.000 betjente - strejker for at få mere i løn, og det har fået landets regering til at sætte mere end 3.000 føderale sikkerhedsstyrker ind i Salvador, der er hovedstad i delstaten Bahia.

De strejkende politifolk skal i nogle tilfælde selv have deltaget i volden og plyndringen.

Volden truer nu storbyens forestående karneval, som efter planen skal afholdes om mindre end to uger. Karnevallet løber over flere dage, og turister fra en lang række lande deltager som regel i festlighederne, der er truet af den nuværende situation.

Urolighederne vækker samtidig bekymring forud for verdensmesterskaberne i fodbold, som Brasilien er vært for i sommeren 2014. Her er Salvador en af de i alt 12 værtsbyer, der skal tegne Brasiliens ansigt udadtil.

Strejken og de efterfølgende uroligheder har tvunget Bahias guvernør, Jaques Wagner, ud i lange forhandlinger med politiet, som føler sig underbetalt og overbebyrdet af den stigende kriminalitet.

Guvernøren er gået med til en lønstigning på 6,5 procent, men afviser blankt at give amnesti til betjente, der har deltaget i uroligheder.

Flere lokale beboere fortæller til Reuters, at de føler sig meget usikre i øjeblikket, og USAs ambassade i Brasilien anbefaler amerikanere i landet til at udsætte alle ikke-nødvendige rejser til Bahia, indtil situationen igen er stabil.