Donald Trumps ego måler 24 meter i højden

Djævelen ligger i detaljen. Og det gør den også i USA, hvor Trump er under granskning. Han er mistænkt for at have betalt en bøde for at flage for højt på ulovlig vis.

Mange har spurgt, hvor stort et ego den republikanske præsident­kandidat, Donald Trump, egentlig har. Svaret er nu kommet: Det er nøjagtig 24 meter højt. Dobbelt så højt som loven tillader. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK WILSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har spurgt, hvor stort et ego den republikanske præsident­kandidat, Donald Trump, egentlig har. Svaret er nu kommet: Det er nøjagtig 24 meter højt. Dobbelt så højt som loven tillader.

Det er flagstangen på Donald Trumps elskede golfhotel, Mar-a-Lago, der har afsløret egoets størrelse. Flagstangen har længe været genstand for en strid mellem Donald Trump og byen Palm Beach i Florida, for flagstangen var for høj. En aktindsigt har afsløret, hvor meget for høj flagstangen var, og den var 24 meter mod de tilladte godt 12 meter.

Myndighederne i Palm Beach har flere gange forsøgt at beordre golfklubben til at overholde reglerne for flagsstænger, men lige meget har det hjulpet. For Donald Trumps medarbejdere var ligeglade og blev ved med at hejse et gigantisk amerikansk flag i den høje flagstang. Fra Donald Trumps advokater fik Palm Beach det svar, at »det ikke er nødvendigt med en tilladelse for at flage med det amerikanske flag«.

Dette forsøg på at afspore sagen faldt ikke i god jord, så Donald Trumps golfkompleks blev idømt dagbøder på 1.250 dollar, indtil flagstangens højde var rettet ind efter forskrifterne.

Dagbøderne afstedkom en masse støj frem og tilbage mellem Mar-a-Lago og bystyret. Og da sagen endte i retten, gik Trumps advokater mere direkte til sagen.

»Et mindre flag vil ikke på nogen måde yde Trumps patriotisme retfærdighed,« lød forsvarsadvokaternes argumenter. Og miraklet skete: Bystyret og Trump blev enige om et forlig. Præsidentkandidaten skulle betale 100.000 dollar til institutionen Fisher House – et hjem for amerikanske militærveteraner – hvorefter Trump i september 2007 meddelte, at nu havde han doneret pengene til de værdigt trængende. Til gengæld skulle han også gør flagstangen en smule mindre. Men den er stadig højere end alle andre i området.

Der var dog et problem: Pengene havde han taget fra sin fond, Trump Foundation, og ikke betalt af egen lomme. Det kan være i strid med lovgivningen.

Sagen er, at det ikke er første gang, at fondens penge og Donald Trumps formue blandes sammen. Der er også indkøbt portrætter af Donald Trump i flere størrelser, som er betalt fondens penge. Det bliver der gravet dybt i lige nu, for valgkampen er gået ind i »detaljefasen«. Djævelen ligger som bekendt i detaljen og siger en del om den person, der stiller op. Derfor kan vi regne med, at der i den kommende tid kommer lignende afsløringer. Men nu ved vi det. Trumps ego er 24 meter højt.

Kristian Mouritzen er Berlingskes korrespondent i Washington DC