Donald Trumps assistent forlader sit job: »Jeg har set ting, som har gjort mig utilpas«

En afroamerikansk assistent til Donald Trump forlader sit job. Samtidig kommer hun med hints om, at hendes aftrædelse både er racerelateret, samt at hun har en historie, som »hele verden ønsker at høre«.

Assistent til USA's præsident Omarosa Manigault-Newman fratræder sin stilling i slutningen af næste måned, og kommer i interviews med opsigtsvækkende hentydninger til, at årsagen for hendes fratrædelse kan være racerelateret. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW

Om Omarosa Manigault-Newman er blevet fyret fra sit job som assistent for USA’s præsident, eller om hun selv har valgt at sige op, er der tvivl om. Selv holder hun på det sidste, men sikkert er det, at hun forlader sin stilling og dét ikke under de bedste omstændigheder. Det skriver The Guardian.

Manigault-Newman, der er tidligere deltager i den amerikanske realityserie The Apprentice, som Donald Trump var dommer i, har været en af præsidentens mest prominente støtter.

Efter hendes fratrædelse blev offentligt kendt torsdag har hun i interviews leveret opsigtsvækkende udmeldinger.

»Som den eneste afroamerikanske kvinde i Det Hvide Hus, som medlem af staben og som præsidentens assistent, har jeg set ting, som har gjort mig utilpas, som har gjort mig oprørt, som har påvirket mig dybt og følelsesmæssigt, som har påvirket mit fællesskab og mit folk,« siger hun til tv-kanalen ABC og tilføjer et æggende udsagn:

»Og når jeg kan fortælle min historie, bliver det en omfattende historie, som jeg ved, hele verden ønsker at høre.«

Omarosa Manigault-Newman stopper officielt 20. januar 2018 ét år efter, at Donald Trump blev edsvoren som præsident.

Rygter har floreret om, at der skulle være opstået en kontrovers mellem Omarosa Manigault-Newman og Det Hvide Hus’ stabschef, John Kelly, som skulle have resulteret i, at Manigault-Newman blev eskorteret ud af bygningen af Secret Service.

Den udlægning blev båret på vej af journalister fra BBC. Det afkræfter Secret Service dog selv på Twitter.

Som afroamerikaner udgjorde Omarosa Manigault-Newman en del af et mindretal i Donald Trumps stab. Et mindretal som altså nu bliver en person færre.

Den snart fratrådte assistents udmelding bærer præg af, at årsagen til hendes opsigelse har et racerelateret tilsnit, men hvad hun mere præcist mener med »mit fællesskab og mit folk« vides ikke endnu.

En unavngiven kilde med kendskab til Omarosa Manigault-Newmans afgang, fortæller ifølge The Guardian, at hun gennem længere tid har modsat sig at forsvare regeringens beslutninge, og at det har været en torn i øjet på flere.