Donald Trump udelukket fra kongres efter sexistisk kommentar

Mangemillionæren Donald Trumps forsøg på at sætte sig i spil til den republikanske pæsidentkandidat, er i den grad kommet i modvind, efter den stenrige amerikaner på TV-programmet CNN Tonight sendte en spydig kommentar efter en kvindelig TV-vært.

Donald Trump stjal som forventet billedet, da 10 republikanske præsidentkandidater var samlet til en debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Megyn Kelly agerede torsdag vært for en præsidentkandidatdebat på Fox News, hvor hun kørte på Donald Trumps tidligere kvindenedsættende og sexistiske kommentarer, der blandt andet består af at kalde kvinder for køer og grise.

Under et interview på CNN Tonight fredag kommenterede Donald Trump så på tv-værtens spørgsmål.

»Du kunne se, at der var blod på vej ud af hendes øjne. Ja, der var blod på vej ud af hende overalt,« sagde han.

Den kommentar var alt for meget for RedState Gatherings chefredaktør, Erick Erickson, der afmeldte Donald Trump fra lørdagens kongres, hvor alle republikanske præsidentkandidater samles i Atlanta.

»Jeg har forsøgt at give Donald Trump lang snor for hans kandidatur. Men han er ikke professionel og er kendt for at have en spydig tunge. Han skaber alt for meget had i den republikanske base, og der er grænser, man som politiker ikke krydser,« siger han ifølge CNN.

»Jeg kan ikke have en politiker, der, med det samme han bliver stukket til af en kvindelig journalist, siger, at det var hormonelt.«

Derfor består listen med republikanske præsidentkandidater til kongressen af: Jeb Bush, Chris Christie, Ted Cruz, Carly Fiorina, Mike Huckabee, Bobby Jindal, Rick Perry, Marco Rubio og Scott Walker.

I stedet for Donald Trump har RedState Gathering inviteret Fox News-værten Megyn Kelly, der altså var mål for Trumps udtalelser, til kongressen.

Den 69-årige mangemillionær Donald Trump førte forud for den direkte tv-debat mellem de 10 førende republikanske præsidentkandidater i meningsmålingerne blandt konservative vælgere, men det er uomtvisteligt, at han nu har tabt terræn.