Donald Trump ringede til George Floyds bror – men præsidenten ville ikke lytte til ham

Mandag mistede en afroamerikansk mand livet under en voldelig anholdelse, og præsident Donald Trump sendte efterfølgende sine kondolencer til familien. Da afdøde George Floyds bror bad præsidenten sikre, at retfærdigheden sker fyldest, blev han affærdiget af Trump.

Præsident Donald Trump har efter drabet på George Floyd været i kontakt med hans familie. Nu fortæller broderen, at præsidenten ikke lyttede efter, da han talte med ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM WATSON/AFP/Ritzau Scanpix

George Floyd lå på asfalten med hænderne i håndjern, da en politibetjent pressede sit knæ ned på hans nakke. Han kunne ikke trække vejret. Han tiggede og bad for sit liv, men betjenten stoppede ikke og blev i stedet ved, selv da George Floyd lå livløs.

Nu er han død, og racedebatten er eksploderet i USA med voldelige optøjer og kampklædte betjente i gadebilledet.

Præsident Donald Trump har efterfølgende været i kontakt med George Floyds efterladte for at udtrykke sin sorg og medfølelse med familien, som præsidenten kalder for »fantastiske mennesker«.

I et interview med TV-kanalen MSNBC siger George Floyds bror, Philonise Floyd, at samtalen med præsidenten var »meget hurtig«, og at præsidenten blev ved med at affærdige ham.

»Han gav mig ikke mulighed for at tale. Det var svært. Jeg forsøgte at tale med ham, men han blev ved med at afbryde mig. Som i »jeg vil ikke høre, hvad du taler om«,« siger Philonise Floyd.

Han siger, at han flere gange sagde til præsidenten, at han vil have retfærdighed efter mordet på hans bror.

»Jeg sagde, at jeg ikke kunne tro, at de begik en nutidig lynchning i fuldt dagslys,« siger Philonise Floyd.

Et stilbillede fra den knap ti minutter lange video, som viser den voldelige »anholdelse« af George Floyd 25. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Darnella Frazier/Ritzau Scanpix.

Philonise Floyd fortæller under interviewet, at han også har været i kontakt med Demokraternes forventede præsidentkandidat, Joe Biden. Her tiggede og bad han den tidligere vicepræsident om, at retfærdigheden sker fyldest, siger han.

Philonise Floyd siger, at han har brug for, at der sker noget nu, for han er træt af at se sorte mennesker blive dræbt, uden det har konsekvenser for de skyldige.

»Black lives matter,« som han siger.

Under interviewet kommer det frem, at Philonise Floyd ønsker, at den ansvarlige politibetjent bliver dømt for at have begået drabet.

Fredag blev politibetjenten Derek Chauvin anholdt og sigtet for drab af tredje grad og uagtsomt manddrab, skriver CNN. De tre andre politibetjente, der overværede hans magtanvendelse uden at gribe ind, er alle blevet fyret.