Donald Trump: McCain var ikke en krigshelt

Under en konference i Iowa satte Donald Trump spørgsmålstegn ved, om hans partifælle og amerikanske senator John McCain, som har været krigsfange i Nordvietnam under Vietnam-krigen, kun bliver betragtet som krigshelt, fordi han blev taget til fange. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Et af de republikanske bud på en kommende præsidentkandidat, Donald Trump, har igen chokeret amerikanerne med sine kontroversielle udtalelser.

Under en konference i Iowa satte Donald Trump spørgsmålstegn ved, om hans partifælle og amerikanske senator John McCain, som har været krigsfange i Nordvietnam under Vietnam-krigen, kun bliver betragtet som krigshelt, fordi han blev taget til fange.

Det skriver Reuters.

»Han er ikke en krigshelt,« sagde Trump, da konferencens vært, Frank Luntz, brugte udtrykket til at beskrive McCain.

»Han var en krigshelt, fordi han blev taget til fange. Jeg kan lide folk, der ikke blev taget til fange,« lød det videre fra Trump.

Donald Trump kritiserede samtidig McCains arbejde i Senatet og kaldte ham en »taber«, fordi han tabte præsidentvalget i 2008 til den demokratiske præsident Barack Obama.

Demokraternes Hillary Clinton kalder Donald Trumps kommentar om John McCains militærtjeneste under Vietnam-krigen for »skammelig«.

BNB/Reuters