Donald Trump ignoreret af den polske førstedame

Polens førstedame Agata Kornhauser-Duda står længst til venstre. Dernæst hendes mand, præsident Duda, USAs præsident Donald Trump og hans kone Melania Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pawel Supernak

Hamborg: Den amerikanske præsident, Donald Trump, stod tilsyneladende lamslået tilbage under sit officielle besøg i Polen i går, da den polske førstedame i første omgang undlod at give ham hånden.

Den polske førstedame, Agata Kornhauser-Duda, ignorerede totalt den amerikanske præsident og gik direkte hen og gav USAs førstedame, Melania Trump, hånden.

Trump stod med sin hustru sammen med det polske præsidentpar ved en fotoseance, og Trump og Polens præsident, Andrzej Duda, udvekslede håndtryk. Derefter rakte Trump hånden ud efter den polske førstedame.

Hun gik direkte forbi ham og hen til Melania Trump og gav hende hånden, og medierne har siden spekuleret i, hvad der var årsag til dette. Og som altid forsøger både de amerikanske og de polske diplomater at forklare, hvad der skete.

Den polske førstedame syntes blot, at hun som kvinde ville vise respekt for Melania Trump og først derefter give den amerikanske præsident hånden. Mere lå der ikke i det. Men de sociale medier er gået totalt amok over det manglende håndtryk til Trump.

Til gengæld lykkedes det senere samme aften for Trump og den tyske kansler, Angela Merkel, at udveksle håndtryk, da de to mødtes til et formøde forud for G-20-topmødet.

Mødet var rent ud sagt en fiasko, men fotograferne fik et billede af de to, der udveksler håndtryk - et emne der har været ivrigt diskuteret på de sociale medier, efter at Trump i Det Hvide Hus for et par måneder siden ignorerede en opfordring fra fotografer om at give den besøgende Merkel et håndtryk i Det Ovale Værelse.