Donald Trump føler sig frigjort af republikanske lænker

- Nu kan jeg kæmpe for USA på den måde, jeg vil, siger Donald Trump, efter at Paul Ryan har vendt ham ryggen.

Donald Trump siger, at han er ligeglad med støtte fra Paul Ryan og andre toprepublikanere. Nu er han fri, hedder det. Scanpix/Desk Fold sammen
Læs mere

Washington. - Jeg ønsker ikke hans støtte, jeg er ligeglad med hans støtte.

Med disse ord svarer Donald Trump igen på den udmelding, som formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Paul Ryan, mandag kom med.

Her sagde Ryan, der er blandt de øverste i hierarkiet i Det Republikanske Parti, at han ikke længere vil føre valgkamp for Trump frem mod valget 8. november.

I stedet vil han fokusere på at bevare den republikanske kontrol med Kongressen, nu hvor meningsmålingerne i den grad hælder til Hillary Clintons side.

Det skriver Washington Post.

Krisen i det 162 år gamle parti blev dermed om muligt endnu dybere. Men det syntes Trump ikke at bekymre sig om, da han fór i det digitale blækhus Twitter i et næsten tre timer langt udbrud tirsdag.

- Det føles så dejligt, at lænkerne er blevet fjernet. Nu kan jeg kæmpe for USA, på den måde jeg vil, skriver han blandt andet.

- Illoyale republikanere er langt sværere at håndtere end uærlige Hillary. De angriber dig fra alle sider. De ved ikke, hvordan man vinder. Jeg skal vise dem, skriver Trump videre ifølge Washington Post til sine 12 millioner følgere på Twitter.

Donald Trump havde indtil for få dage siden officielt støtte fra Paul Ryan.

Men en optagelse, hvor Trump fortæller om, hvordan han som kendt person kan gramse på kvinder efter behov, blev for meget for Ryan med flere.

Hjerteligheden synes heller ikke at være gengældt. I et interview med Fox News siger Donald Trump tirsdag, at hvis han bliver præsident, vil Paul Ryan nok ikke have den position, han har i dag.

Donald Trump vandt i suveræn stil primærvalget hos Republikanerne og blev i sommer officielt nomineret som partiets præsidentkandidat.

/ritzau/