Donald Trump afviser al kendskab til russermøde

Først for et par dage siden fik præsidenten besked om, at hans søn havde mødtes med russere angående Clinton.

Donald Trump afviser at kende til mødet mellem hans søn Donald Trump Jr. og en russisk advokat. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM Fold sammen
Læs mere
Foto: NICHOLAS KAMM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington DC. Den amerikanske præsident, Donald Trump, afviser, at han havde kendskab til det møde, som hans ældste søn, Donald Trump Jr., havde med russiske kilder angående Hillary Clinton.

Mødet fandt sted i juni 2016 i Trump Tower i New York. Donald Trump Jr. deltog i mødet for at skaffe belastende oplysninger om farens modkandidat, Hillary Clinton, under valgkampen.

- Jeg havde ikke kendskab til dette møde før for et par dage siden, siger Donald Trump til nyhedsbureauet Reuters.

Præsidenten bebrejder ikke sin søn for mødet, som sønnen senere har kaldt "spild af tid".

- Jeg tror, at mange mennesker ville have afholdt det møde, siger han.

I en række e-mails, som Donald Trump Jr. selv har offentliggjort, er det kommet frem, at den russiske advokat Natalia Veselnitskaya mødtes med ham.

Af de mails fremgår det, at russerne lå inde med oplysninger, der kunne være til skade for Demokraternes præsidentkandidat.

I interviewet fortæller præsidenten, at han ved sit nylige møde i Tyskland med den russiske præsident, Vladimir Putin, spurgte ind til, hvorvidt russerne havde hacket sig ind i Det Demokratiske Partis computere.

Det afviste Putin overfor Trump, der siger at de to drøftede emnet i 20-25 minutter.

- Jeg sagde, gjorde du det? Og han svarede nej, det gjorde jeg ikke. Absolut ikke. Så spurgte jeg ham for anden gang på en anden måde, og han svarede absolut ikke, siger Trump.

Onsdag kom det frem, at den efterretningskomité, der undersøger russernes indblanding i det amerikanske valg, vil have undersøgt det møde, som Donald Trump Jr. havde med russerne til bunds.

Komitéen vil indkalde alle de personer, der har haft kendskab til mødet.

/ritzau/