Don Draper fortsætter til han bliver 84 år

Hovedforfatteren bag den populære TV-serie "Mad Men" , Matthew Weiner, afslører at han planlægger at føre handlingen helt op til vor tid.

Jon Hamm skal fortsætte i rollen som Don Draper i endnu tre sæsoner af Mad Men Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUDIO ONORATI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kommende sæson fem af den meget elskede TV-serie “Mad Men” får premiere i marts 2012, skriver den amerikanske netside grantland.com, der har interviewet seriens hovedforfatter Matthew Weiner. Men det er ikke det mest sensationelle nyt om serien. Tilsyneladende er Weiner blevet enige med TV-stationen AMC om at skrive endnu tre sæsoner af ”Mad Men”, der således afsluttes med sæson syv, og ifølge Weiner, er det hans tanke, at man følger seriens hovedperson Don Draper helt op til vor tid, hvor karakteren er 84 år gammel.

”Jeg ved hvordan det skal ende. Det fandt jeg ud af, mens jeg var ved at skrive sidste sæson. Jeg har længe følt at serien skulle give oplevelsen af et helt liv. Og menneskelivet har et mål. Det betyder ikke, at Draper nødvendigvis dør, men at jeg gerne vil forlade handlingen et sted, hvor publikum får en samlet følelse af historiens betydning,” siger Matthew Weiner en smule kryptisk.

”Mad Men” handler om en gruppe stræbsomme reklamefolk, der arbejder på New Yorks Madison Avenue fra 1959 og frem til midten af 1960erne. Selvom meget af handlingen handler om deres branche, er serien i lige så høj grad en skildring af datidens skiftende kønsroller, konventioner på arbejdspladsen og forretningsetik.

Ifølge Weiner, er det selvsagt skuespilleren Jon Hamm, der fortsat skal besidde rollen som Draper, ligesom også flere af de øvrige faste skuespillere vil fortsætte i serien. I øjeblikket er femte sæson under optagelse i Los Angeles (ikke New York!), og den sidste syvende sæson vil blive sendt i 2014.  Matthew Weiner har fra starten lagt vægt på at serien ikke må fortsætte i det uendelige. Han sammenligner sig med The Beatles, der afsluttede deres fælles karriere med at lave ”Abbey Road”.

”Vi skal afslutte, mens vi arbejder allerbedst. Jeg vil ikke slide på velviljen overfor serien. Ved jeg i detaljer, hvad der skal ske i serien? Nej, men jeg vil have, at afslutningen skal være underholdende, og at folk kommer til at huske serien med glæde,” siger Matthew Weiner.