Domstol frikender 26 egyptiske mænd for homo-udskejelser

En egyptisk domstol har frikendt 26 mænd, der var anklaget for »udskejelser og uanstændig opførsel« i en offentlig badeanstalt tilbage i december.

EGYPTEN: 26 mænd er ved en domstol i Egypten mandag blevet frikendt i en sag, hvor de stod anklaget for »at have skejet ud og opført sig uanstændigt« i en offentlig badeanstalt i Cairo i december. Det skriver flere internationale nyhedsbureauer ifølge Al Jazeera.

Anholdelsen 7. december blev filmet af en journalist og har vakt ramaskrig blandt aktivister og menneskerettighedsgrupper, fordi offentligheden på et regeringsvenligt TV-netværk få dage senere kunne se de 26 halvnøgne mænd blive slæbt ud af badeanstalten af politiet.

»De ødelagde vores liv, men Gud reddede os,« sagde en af de tiltalte mænd efter mandagens frifindelse.

Ifølge anklageskriftet blev badeanstalten drevet af ejeren og personalet som »et sted for udskejelser og orgier blandt mandlige homoseksuelle i bytte for penge.«

Egyptisk lov forbyder ikke homoseksualitet, men en gammel lov, der kriminaliserer prostitution, bliver ofte brugt af myndighederne for at straffe det homoseksuelle samfund.

Rettighedsaktivister siger, at 2014 var det værste år i et årti for Egyptens homoseksuelle med mindst 150 mænd enten anholdt eller stillet for en dommer.