Dommer forlænger suspendering af Trumps indrejseforbud

En dommer i Hawaii har forlænget suspenderingen af Trumps indrejseforbud på ubestemt tid, skriver Reuters.

På billedet: Douglas Chin, Hawaiis justitsminister, har kaldt Donald Trumps nye indrejseforbud for en »version 2.0« af det tidligere indrejseforbud. Han ser her tage imod pressens spørgsmål efter sin kritik af indrejseforbuddet. Nu har en dommer på øen suspenderet indrejseforbuddet på ubestemt tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bruce Omori
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En føderal dommer i delstaten Hawaii har besluttet at forlænge det midlertidige påbud, der forhindrer gennemførslen af præsident Donald Trumps indrejseforbud, på ubestemt tid.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dommer Derrick Watson har således besluttet, at påbuddet skal gælde, indtil delstatens sag om at standse indrejseforbuddet er færdigbehandlet i retssystemet.

Hawaii mener, at Trumps direktiv diskriminerer muslimer og er i strid med den amerikanske forfatning.

Da selv samme dommer 15. marts besluttede at suspendere en revideret udgave af Trumps indrejseforbud, begrundede Derrick Watson afgørelsen med, at præsidentens ordre var rettet mod en bestemt religion.

- Selv om islam ikke er nævnt med navn i indrejseforbuddet, så vil en objektiv iagttager konkludere, at den præsidentielle ordre blev udstedt med det mål at være til ugunst for en bestemt religion, sagde Watson ifølge Bloomberg.

Trumps nye forbud omfatter borgere fra seks lande mod før syv, da Irak er blevet slettet fra listen.

Syrien, Libyen, Somalia, Sudan, Iran og Yemen er fortsat omfattet af forbuddet.

Hawaiis demokratiske justitsminister, Douglas Chin, har tidligere kaldt det nye indrejseforbud for en version 2.0 af det første forbud.

- Den nye ordre er ikke andet end en version 2.0 af et forbud mod muslimer. Under påskud af at tage hensyn til den nationale sikkerhed er forbuddet fortsat rettet mod indvandrere og flygtninge, sagde han tidligere på måneden ifølge NBC News.