Dømte nødhjælpsfolk slipper for tvangsarbejde

Seks nødhjælpsarbejdere, der er blevet blev idømt otte års tvangsarbejde i Tchad for at ville bortføre 103 børn, er fløjet hjem til Frankrig for at afsone.

Lidt mere end to måneder efter, de blev arresteret i Tchad, kunne seks franske nødhjælpsarbejdere fredag stige på et fly hjem til Paris. De slipper dog ikke for at afsone den straf, som en domstol i Tchad idømte dem onsdag. Den lød på otte års tvangsarbejde for at ville bortføre 103 afrikanske børn til Europa. Men ifølge en 30 år gammel udleveringsaftale mellem Tchad og Frankrig kan de seks dømte fra organisationen Zoe's Ark afsone i straffen i deres hjemland. Og da tvangsarbejde er forbudt i Frankrig, bliver der udelukkende tale om fængsel.

Nødhjælpsarbejderne blev anholdt i oktober, da de var i færd med at sætte børnene om bord på et fly, der skulle transportere dem til Europa. Ifølge de dømte havde de fået at vide af mellemmænd, at børnene var forældreløse stakler fra det uroplagede Sudan. Det viste sig dog senere, at børnene rent faktisk var fra Tchad, og at ingen af dem var forældreløse.

/ritzau/AFP