Dødstallet stiger i USA: Nu overvejer Trump nye metoder mod coronavirus

Et sygdomsudbrud på et plejehjem har fået præsident Trump til at overveje nye indrejseforbud. Seks personer i USA er nu døde efter at være blevet smittet med coronavirus.

 
Video: Reuters, Ritzau Scanpix, Esben Busck Fold sammen
Læs mere

Først var det en beboer og en ansat, der blev testet positive for coronavirus på et plejehjem tæt på Seattle i Washington. Derefter gik det stærkt.

Mandag voksede antallet af personer i USA, der er døde efter at være blevet smittet med coronavirus. På én dag steg dødstallet til seks personer. Fire af dem havde forbindelser til sygdomsudbruddet på plejehjemmet i delstaten Washington. De to andre var en mand i 50erne og en mand 40erne.

Det skriver The Guardian.

Nu overvejer præsident Donald Trump, om der skal indføres nye indrejseforbud for folk, der vil ind i USA, fra andre lande, lød det fra Det Hvide Hus samme dag. Ingen lande blev dog nævnt. Mandag mødtes præsidenten med den kommission, der håndterer coronavirussen i USA, samt en række farmaceutiske eksperter for at diskutere indsatsen mod coronavirus.

Præsident Trump har allerede indført indrejseforbud for rejsende fra Kina og strammet indrejsereglerne yderligere for rejsende fra Iran, hvorfra det i forvejen var svært at komme ind i USA.

Natten til tirsdag dansk tid afholdt USAs vicepræsident, Mike Pence, pressemøde i Det Hvide Hus. Han er af præsident Trump blevet udpeget til at håndtere coronavirussen. Han forklarede på pressemødet, at USA inden for 24 timer vil være klar til at screene alle flypassagerer, der kommer ind i landet fra Sydkorea og Italien.

Og ifølge Ritzau sagde han på pressemødet, at en vaccine kan være på vej mod virussen inden årets udgang. Den vil dog først være klar til brug i slutningen af 2020.

Hundredvis testes i Washington

I Washington bliver hundredvis af mennesker lige nu testet for coronavirus, og ifølge The Guardian håber delstatens laboratorium snart at kunne teste tusinder om dagen.

Inden ugen er omme, er USA klar til at have foretaget en million test for coronavirus. Det siger kommissæren for USAs fødevare- og lægemiddelforvaltning (FDA), Stephen Hahn, til Reuters.

Coronavirussen spreder sig lige nu hastigt i USA, og i Washington kan smitten have spredt sig i ugevis uden at være blevet konstateret, som Berlingske tidligere har beskrevet.

Delstaten konstaterede sit første tilfælde af coronavirus, det første i USA, for over en måned siden, men siden da er der ikke fundet flere smittede. Nu tyder noget på, at hundredvis kan være blevet smittet i delstaten, uden at det er blevet opdaget. 10. marts er der primærvalg i Washington.

Samtidig er der blevet konstateret smittetilfælde i New York, Florida og Rhode Island. Det samlede antal smittede i USA var mandag eftermiddag oppe på 88.

Præsident Trump fastholder dog, at hans regering har sat hårdt ind mod coronavirussen i landet. Sådan lød det mandag aften, da han samlede tusindvis af vælgere på et vælgermøde i North Carolina.

»Min regering har indtaget den mest aggressive tilgang til coronavirus i amerikansk historie,« sagde han på vælgermødet ifølge Fox News:

»Vi har stærke grænser, og vores hårde og tidlige handling har vist sig at være 100 procent rigtig.«

I sidste uge ændrede den amerikanske sundhedsmyndighed, Centers of Disease Control and Prevention, kriterierne for at blive testet for coronavirus.

Før ville man kun teste dem, der var meget syge, havde været på rejse til Kina eller været i kontakt med en smittet. Nu tester man langt bredere – også dem, der har uforklarlige luftvejsproblemer.

Det er sådan, de nye patienter er begyndt at vise sig i Washington.

Tirsdag skal en række finansministre og centralbankchefer fra G7-landene holde et møde om, hvordan der kan gribes ind over for virussen rent økonomisk. OECD har nemlig advaret om, at coronavirussen kan bringe verdensøkonomien i fare.