Dødstallet stiger i amerikansk meningitis-skandale

I alt 198 mennesker er blevet smittet og 15 har mistet livet efter at have fået uren medicin. Firma har tilbagekaldt mere end 17.000 hætteglas.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: En sundhedsskandale har rullet sig ud i USA, hvor en dødelig svampe-meningitis indtil videre har krævet 15 dødsfald og smittet 198 mennesker i 13 stater.

Sundhedsmyndighederne oplyser ifølge Reuters og BBC, at udbruddet stammer fra en inficeret smertestillende medicin, som bliver indsprøjtet i rygsøjlen.

Medicinen stammer fra medicinalvirksomheden New England Compounding Center i Massachusetts, som mellem juli og september tilbagekaldte 17.676 hætteglas med stoffet fra 76 klinikker i 23 stater. Ifølge myndighederne blev der tilbage i 2002 og 2003 klaget over virksomheden.

Især i staten Tennessee har sygdommen ramt hårdt. Her er 52 blevet smittet, og seks personer har mistet livet efter at have fået den urene medicin. Derudover er mennesker blevet smittet i Florida, Idaho, Illinois, Indiana, Maryland, Michigan, Minnesota, New Jersey, North Carolina, Ohio, Texas og Virginia.

Meningitis er også kendt som hjernehindebetændelse og er en betændelse i hjernen og rygmarven. Sygdommen kan komme i løbet af få timer og kræver behandling med antibiotika direkte i blodårerne.

Mellem fem og 15 procent med meningitis dør af sygdommen.