Dødstallet stiger efter sammenstød i Egypten

EGYPTEN: Mindst 50 mennesker mistede livet i sammenstød mellem islamister og politi i Egypten søndag, hvor tusindvis af egyptere markerede 40-årsdagen for den arabisk-israelske krig i 1973.

Tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Morsi fra Det Muslimske Broderskab forsøgte blandt andet at samles på et centralt torv i hovedstaden, Cairo, men de blev konfronteret af egyptisk politi, der var mødt talstærkt op. Politiet havde på forhånd advaret om, at man ville slå hårdt ned på voldelige demonstrationer.

Mindst 45 blev dræbt i Cairo, mens fem blev dræbt syd for hovedstaden, og yderligere 268 blev såret, oplyste en embedsmand ved navn Ahmed al-Ansari fra sundhedsministeriet til nyhedsbureauet AFP.

Op til søndagen havde både tilhængere og modstandere af den afsatte islamistiske præsident opfordret egypterne til at demonstrere i anledning af årsdagen.

Søndagens dødstal er det højeste i længere tid, siden Egypten blev ramme for voldsomme protester og sammenstød mellem civile og ordensmagten i august som følge af Mohamed Morsis afsættelse i juli.

Her betød adskillige dages uroligheder, at mere end 1.000 mennesker mistede livet.

BNB