Dødstallet efter jordskælvet i Mexico stiger til 273

Myndighederne afviser, at en pige skal være begravet i murbrokkerne efter sammenstyrtet skole.

Soldater og frivillige vælter en ødelagt husmur i Joquicingo i Mexico. Tiden er ved at løbe fra eventuelle overlevende, der er begravet i murbrokkerne efter det voldsomme jordskælv, der rystede Mexico den 19. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO VAZQUEZ

Mexico City. Dødstallet efter jordskælvet i Mexico er steget til 273 og over 2000 personer er såret. Det oplyser lederen af en redningstjeneste ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælvet skabte kaos i hovedstaden Mexico City tirsdag aften dansk tid, hvor indbyggerne mærkede voldsomme rystelser, og flere bygninger styrtede sammen.

Blandt de sammenstyrtede bygninger var skolen Enrique Rébsamen, der kollapsede, mens elever og lærere var inde på skolen. Mindst 21 børn og fire voksne er indtil videre fundet dræbt i murbrokkerne.

Siden skælvet har pårørende og redningsarbejdere søgt efter overlevende.

 

Onsdag opstod der håb, da redningsfolk fortalte, at der var tegn på, at en pige var i live og talte til dem gennem et hul i murbrokkerne.

Det skulle være en ung skolepige ved navn Frida Sofía, der lå begravet i murbrokkerne af skolen.

Men myndighederne afviser nu, at der skulle være håb for at finde flere børn i murbrokkerne.

- Vi har lavet en fuld optælling sammen med lederne af skolen, og vi er sikre på, at alle børn enten er i sikkerhed hjemme, på hospitalet eller desværre er døde, siger Angel Enrique Sarmiento, en mexicansk officer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sarmiento siger, at der dog måske er tegn på, at en voksen person fortsat er under resterne af skolen.

- Der er indikationer på, at der måske er en voksen, der stadig er i live blandt murbrokkerne, siger han.

Jordskælvet havde ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) en beregnet størrelse på 7,4.

Jordskælvet ramte otte kilometer sydøst for den mindre by Atencingo i delstaten Puebla på 51 kilometers dybde, oplyser USGS.

/ritzau/