Dødstallet efter filippinsk supertyfon stiger til 58

Den tyfon, der søndag ramte Filippinerne med 240 kilometer i timen, har dræbt 58 mennesker og fortrængt 100.000 fra deres hjem, oplyser myndighederne. Tyfonen er omsider ved at aftage i styrke.

Supertyfonen Koppu, der har hærget på Filippinerne siden søndag, har indtil videre dræbt 58 personer. Mange er døde i jordskred og sammenstyrtede huse udløst af de massive vandmasser, som tyfonen bragte med sig. Det siger en talsperson fra landets sikkerhedsberedskab ifølge Reuters.

Tusindvis af huse er blevet ødelagt, og den kraftige regn har smadret veje, broer og adskillige afgrøder. Mere end 100.000 mennesker har måttet forlade deres hjem.

Samlet set vurderes Koppu at have ødelagt for 141 millioner dollar svarende til over 900 millioner kroner, skriver Reuters.

Kuppo ramte Filippinerne som en kategori fire-tyfon natten til søndag og er nu omsider ved at aftage i styrke. De filippinske myndigheder advarer dog fortsat færger og fiskere mod at stikke til søs ud fra tre af landets nordlige øer.

De lokale myndigheder i byen Casiguran, hvor tyfonen gik i land, har onsdag fået indsat tungt udstyr for at få ryddet vejene for væltede træer, elmaster og andre elementer.

»Da vi kørte rundt i byen, kunne vi se tyfonens ødelæggende kræfter. Der er så mange huse, der er ødelagte,« siger Nida Coralde, en lokal embedsmand, til Reuters.

Den filippinske regering arbejder i øjeblikket på at få sendt mad, vand og andre fornødenheder rundt i landet.