Dødstal stiger til 15 ved lavineramt hotel i Italien

Redningsmandskab i Italien opgiver håbet om at finde flere overlevede i det hotel, der blev begravet i lavine.

Italiensk redningsmandskab fandt tirsdag flere omkomne ved det hotel, der i sidste uge blev begravet i en voldsom lavine. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere

Farindola. Håbet om at finde flere overlevende i det hotel i Italien, der i sidste uge blev begravet af en lavine, svinder kraftigt ind.

Tirsdag fandt italiensk redningsmandskab flere omkomne i ruinerne af Rigopiano Hotel.

Dermed er det samlede dødstal oppe på 15.

14 gæster og ansatte på hotellet er fortsat savnet, siger myndigheder i Pescara, som er den nærmeste by.

Mandag fik redningsmandskabet ellers fornyet håb om at finde flere overlevende, da tre hundehvalpe blev halet ud af hotellet i live.

Det kunne tyde på, at der var luftlommer, hvor også nogle af de savnede mennesker muligvis kunne have overlevet, sagde redningstjenesten.

Fredag blev der fundet 11 overlevende gæster og ansatte på hotellet, men siden er det kun de tre hvalpe, der er hentet ud i live.

Hotellet blev rykket omkring ti meter og begravet i snemasserne, da en lavine onsdag sendte omkring 120.000 ton sne ned over stedet med 100 kilometer i timen.

Det skete samme dag, som en række jordskælv rystede regionen. Skælvene havde en styrke omkring 5 på den såkaldte MMS-skala, der bruges til at måle jordskælvs styrke.

Italienske myndigheder er nu ved at undersøge, om tragedien på det italienske hotel i bjergene kunne være undgået.

En anklager har åbnet en indledende efterforskning af muligt uagtsomt manddrab. Anklageren vil se på, om sikkerheden i tilfælde af naturkatastrofer blev taget med i betragtning, da hotellet blev bygget.

/ritzau/AFP