Dødstal stiger efter universitets-angreb i Kenya

Mindst 147 personer har mistet livet ved torsdagens angreb på et kenyansk universitet, som al-Shabaab har taget ansvaret for.

Mindst 147 personer har mistet livet ved torsdagens angreb på et kenyansk universitet, som al-Shabaab har taget ansvaret for. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAI KUROKAWA

KENYA: Mindst 147 personer har mistet livet, efter den islamistiske gruppe al-Shabaab torsdag stormede et universitet i byen Garissa i Kenya. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kenyas indenrigsministerium oplyser, at sikkerhedsstyrker fortsat arbejder på at befri de studerende, der er taget som gidsler på universitetet. En af de formodede gerningsmænd er pågrebet, oplyser ministeriet.

Angrebet mod uddannelsesstedet begyndte torsdag morgen, da bevæbnede og maskerede mænd stormede universitet, der ligger i det nordøstlige Kenya nær grænsen til Somalia.

»Angriberne skød vilkårligt inden for på universitet,« siger Kenyas generalinspektør, Joseph Boinet, ifølge Reuters.

Mændene har været i timelange skududvekslinger med kenyanske politistyrker og holder lige nu flere studerende som gidsler i bygningen, der er blevet omringet af politi og soldater.

Den seneste tid har al-Shabaab stået bag flere angreb i Garissa, der ligger 150 kilometer fra grænsen til Somalia.

Gruppen har siden 2011 udført flere angreb i Kenya. Det voldsomste fandt ifølge BBC sted i 2013, da 67 mennesker blev dræbt, da terrorister angreb og belejrede stormagasinet Westgate i hovedstaden Nairobi.