Dødstal stiger efter spansk togulykke

Lokoføreren er søndag aften ankommet til den retsbygning, hvor han skal udspørges om sin rolle i togulykken. Dødstallet er nu oppe på 79.

Dødstallet er nu oppe på 79. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAFA RIVAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPANIEN: Dødstallet fra togulykken i det nordvestlige Spanien steg søndag morgen, da en af de tilskadekomne fra ulykken døde på et hospital. Det skriver avisen El Pais.

Den 52-årige lokomotivfører kan derfor se frem til at blive tiltalt for uagtsomt manddrab, når han søndag aften stilles for en dommer i byen Santiago de Compostela.

Lokoføreren er søndag aften omkring klokken 18.30 ankommet til retsbygningen, og ifølge El Pais får han senest klokken 19.40 oplyst, at han er tiltalt. Her udløber de 72 timer, som de spanske myndigheder højst må holde lokoføreren i deres varetægt, inden han skal stilles for en dommer.

Den erfarne lokomotivfører, der lørdag blev udskrevet fra hospitalet, efter at han pådrog sig en skade i hovedet under ulykken, har indtil videre nægtet at udtale sig til politiet, men ifølge flere spanske medier har han tidligere pralet med at have kørt hurtigere end tilladt.

Han kørte angiveligt op mod 200 kilometer i timen ind i den kurve, hvor de otte togvogne faldt af sporet, selvom han kun måtte køre 80 kilometer i timen på den strækning.

Søndagens retsmøde vil ifølge BBC blive holdt bag lukkede døre, når dommeren skal beslutte, om lokoføreren skal tiltales, løslades mod kaution eller frifindes.

Hvis dommeren finder, at der er beviser nok til at indlede en straffesag, vil lokomotivføreren blive tiltalt, ligesom der vil blive fastsat en dato for første retsmøde i sagen.