Dødstal stiger efter bilbomber i Libyen

Dødstallet er steget til 40, efter tre bilbomber tidligere fredag eksploderede i byen Al Qubbah i det østlige Libyen. 70 personer er såret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LIBYEN: 40 dræbte og 70 sårede. Sådan lyder den seneste opgørelse, efter tre bilbomber tidligere fredag eksploderede i byen Al Qubbah i det østlige Libyen. Det oplyser sikkerhedsfolk og hospitalskilder til nyhedsbureauet Reuters.

Ingen har endnu taget ansvaret for angrebet, men parlamentsmedlem Aguila Saleh siger til TV-stationen al-Araybia, at det sandsynligvis er hævn for de luftangreb, Egypten lancerede mod formodede islamistiske mål i den nærliggende by Derna mandag. Luftangrebene blev udført som gengæld for, at Islamisk Stat (IS) havde offentliggjort en video, der viser halshugningen af 21 kristne egyptere.

»Jeg tror, at denne operation er hævn for det, der skete i Derna,« siger Aguila Saleh ifølge Reuters.

Fredagens tre bilbomber i Al Qubbah var målrettet politiets hovedkvarter, byrådets hovedkvarter samt en tankstation. Hospitalskilder fortæller til Al Jazeera, at størstedelen af de dræbte omkom på tankstationen, hvor der holdt en lang række af bilister, der ventede på at tanke benzin.

I Al Qubbah er der erklæret syv dages sorg for ofrene.

Libyen har været præget af kaos siden drabet på tidligere diktator Muammar Gaddafi i 2011.