Nyhedsvarsel
Internationalt

Dødstal stiger efter Batman-skyderi i USA

Mindst 14 er dræbt og omkring 50 såret ved en premiere på den nye Batman-film i staten Colorado i USA, oplyser det lokale politi. Én person er pågrebet.

Mindst 14 er døde efter skyderierne under Batman-premieren i Aurora, Colorado. Nogle af skudofrene blev bragt til skadestuen på Swedish Medical Center. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ed Endicott WYSIWYGfoto, LLC / D
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: En mand iført gasmaske har skudt og dræbt mindst 14 personer og såret op mod 50 ved en midnatspremiere på den nye Batman-film »The Dark Knight Rises« i byen Aurora i staten Colorado i USA. Det bekræfter politiet i Denver over for den lokale 9news.

Adskillige sårede er bragt til hospitalet, og der er angiveligt børn blandt de dræbte. Mindst tre personer er i kritisk tilstand, oplyser en talskvinde fra hospitalet Swedish Medical Center til lokale 9news.com.

I øjeblikket fyger det rundt med oplysninger, der endnu ikke er bekræftet.

Den maskerede gerningsmand har angiveligt udløst røg- og tåregasgranater inde i en biografsal under sin bersærkergang.

Troede det var en del af filmen

Sprængstofeksperter er ankommet til stedet og afsøger nu biografen for flere granater eller sprængladninger, skriver 9news.

Samtidig er politi og redningsfolk i gang med at bringe alle de sårede til hospitalet. Over politiradioen taler politet og ambulancefolk om »talrige sårede«, mens de koordinerer med hospitalerne i Denver.

- Folk inde i biografen fortæller os, at de troede, det var en del af filmen. De hørte, hvad de troede, var knallerter, nogle høje knald, og lige pludselig så de kuglerne flyve, siger en reporter ved navn Brenda Stuart til Sky News.

Kugler gik igennem væggen

Drabene fandt sted i biografen Century 16 Movie Theater, hvor kuglerne tilsyneladende er gået igennem væggene og har også ramt folk i en biografsal ved siden af.

I 1999 fandt en anden dramatisk skudepisode sted uden for Denver, Colorado. Det tragiske skoleskyderi på Columbine High School kostede 12 elever og en lærer livet.

Filmen »The Dark Knight Rises« er instrueret af Christopher Nolan og har premiere i Danmark i dag.