Dødstal efter italiensk lavine ender på 29

Redningsarbejdere har fundet de sidste savnede på hotel, der blev begravet i sne i sidste uge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt 29 personer har mistet livet, efter at en lavine ramte det centrale Italien i sidste uge og begravede et hotel i sne. Alle de savnede er fundet.

Det oplyser brandvæsnet tidligt torsdag.

11 personer overlevede ulykken. Blandt de overlevende er fire børn og to personer, der befandt sig uden for Hotel Rigopiano, da sneen væltede ned fra bjerget.

Anklagemyndigheden har indledt en undersøgelse af, hvad der skete, da lavinen ramte 18. januar i nationalparken Gran Sasso.

Efterforskere skal blandt andet finde ud af, om myndighederne var for langsomme til at reagere på nødopkald fra stedet.

Lavinen blev udløst efter voldsomme snestorme og flere kraftige jordskælv.

Mange gæster på hotellet havde givet udtryk for, at de ønskede at vende hjem, men ikke var i stand til det, fordi vejene var blokeret af store snemængder.

Værelser på hotellet blev fyldt med is, sne, murbrokker og inventar fra gulv til loft, da lavinen ramte.

De fleste af gæsterne stod nær hotellets indgang, da ulykken skete. De ventede på transport væk fra stedet efter de kraftige jordskælv i området.

I forbindelse med uvejret i det centrale Italien er yderligere 11 mennesker omkommet. Seks af dem døde, da en helikopter styrtede ved skisportsområdet Canpo Felice tirsdag.

Den italienske regering har afsat fire milliarder euro - knap 30 milliarder kroner - til nødhjælp og genopbygning efter de seneste jordskælv i det centrale Italien.

/ritzau/dpa