Dødspilot sad i dyb gæld

Den tyske pilot Andreas Lubitz, der styrede 150 mennesker i døden i marts, sad angiveligt i gæld til halsen.

Foto: FOTO-TEAM-MUELLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var det i virkeligheden noget så banalt som økonomiske problemer, der fik Germanwings-piloten Andreas Lubitz til at tage 150 mennesker med sig i døden.

Ingen ved det med sikkerhed, men skeletterne bliver tilsyneladende ved med at vælte ud af den 27-årige tyskers skab, skriver bt.dk.

En advokat har netop erklæret boet efter Andreas Lubitz konkurs, skriver britiske The Telegraph.

Konkursen blev erklæret i løbet af ugen i Lubitz’ hjemby Montabur, forklarede advokat Joachim Glaeser fredag.

Andreas Lubitz efterlader sig en gæld, der overstiger værdien af hans efterladenskaber, der blandt andet tæller et større hus. Dermed sad den tragiske pilot-skikkelse i gæld til op over hustaget.

Advokaten forklarer videre, at konkursen var nødvendig, fordi ingen arvinger har meldt sig til boet. Dermed var der således heller ingen, der ville overtage selvmordspilotens gæld. Forældrene til Andreas Lubitz har begge afslået at arve deres søn.

Kreditorerne kan nu gøre deres krav gældende indtil den 24. august.

Efterforskningen har tidligere afsløret, at Andreas Lubitz undersøgte forskellige måder at begå selvmord på i dagene op til styrtet. Han søgte blandt andet på internettet efter giften cyanid, valium og forskellige dødelige kombinationer af medicin.

Tidligere kom det frem, at dødspiloten led af psykiske problemer og frygtede at miste sit job på grund af problemer med synet.

Før flyet blev knust mod en klippevæg låste Andreas Lubitz førstepiloten ude af cockpittet og programmerede dernæst autopiloten til at dykke mod jorden. Alle 150 ombordværende omkom ved ulykken.