Dødsdømte Meriam atter anholdt i Sudan

Løsladt dødsdømt kvinde atter bag tremmer i Khartoum under anklage for at ville ud af landet på falske papirer.

Meriam Ibrahim er dømt til døden, fordi hun har giftet sig med en kristen mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SUDAN: Den 27-årige kristne kvinde, Meriam Ibrahim, der for et par dage siden blev løsladt med en dødsdom hængende over sit hoved og tirsdag ville rejse ud af Sudan sammen med sin mand, er efter at være tilbageholdt i Khartoums lufthavn, nu indespærret i en celle på en politistation i hovedstaden.

Ifølge BBC anser de sudanske myndigheder hendes udrejsepapirer, der er udstedt af Sydsudans ambassade i Khartoum, for at være falske og har derfor sat hende i forvaring. Kvindens mand er amerikansk statsborger, men oprindeligt fra Sydsudan.

Meriam Ibrahim blev i maj dømt til døden for at have giftet sig med en kristen. Berlingske har tidligere berettet, hvordan hun i fængselscellen, hvor hun ventede på at blive hængt, var lænket med kæder. Da hun for nylig fødte på gulvet i cellen, nægtede fangevogterne at fjerne kæderne under fødslen.

I cellen havde Meriam Ibrahim sine to børn. Det er tidligere kommet frem, at hendes mand, Daniel Wani, kun måtte besøge Meriam Ibrahim og børnene 20 minutter to gange om ugen.

Ifølge dommen skulle hun også lægge ryg til 100 piskeslag for »utroskab« og derudover dødsstraf for at være en muslimsk »frafalden«.

Hun benægtede begge dele. Hendes far var muslim, men hun blev opdraget af sin mor, der er kristen.

Dommeren fandt, at hun var muslim på grund af sin far og derfor skyldig i »frafald« ved at gifte sig ind i en religion, der ikke var hendes egen. På den baggrund annullerede dommeren ægteskabet, som fandt sted i en kirke i Khartoum i 2011.

Dødsdommen skulle dog først eksekveres to år efter barnets fødsel.

Ifølge BBC arbejder den amerikanske ambassade i Khartoum i øjeblikket på atter at få løsladt kvinden efter en embedsmand i Sudans udenrigsministerium har sagt, at Meriam Ibrahim er sudansk statsborger og ikke kan bruge et udrejsedokument fra et andet land forsynet med et visum fra USA.