Dødsdømt nordmand alvorligt syg

Nordmanden Tjostolv Moland, der er dømt til døden i Congo, har fået malaria.

De norske statsborgere er dømt for anklager om drab, drabsforsøg, spionage, væbnet røveri og organiseret kriminalitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vg.no

De to nordmænd, Tjostolv Moland og Joshua French, er dømt til døden i Congo for drab og spionage. Imens de venter på eksekveringen af deres dødsdom, har den ene af dem fået den farlige sygdom malaria.

Den 28-årige Tjostolv Moland har formentlig fået malaria af de dårlige forhold i fængslet i Kisangan i Congo. Moland fik i starten ikke den vigtige malaria-medicin, fordi fængslet ikke havde mere. Det klagede nordmandens advokat over, og lørdag begyndte de så at behandle ham med injektioner af malariamedicin.

- De har været uden malariamedicin i et stykke tid. Jeg påpegede det, da jeg var der forleden, at det var uholdbart, og det skulle bringes i orden, men forholdene i fængslet er elendige, siger advokat Morten Furuholmen til den norske avis VG.

Moland fik meget høj feber i torsdags, og han bad om at blive tilset af en læge. Men det nægtede fængslet. Fængslet mener heller ikke, at det er nødvendigt at overflytte nordmanden til et hospital, så han må indtil videre blive i det berygtede fængsel. Hans tilstand er dog langsomt i bedring

Tjostolv Moland og Joshua French har appelleret deres dødsdom, og den sag bliver den taget hul på 13. oktober.