Dødelige skovbrande i Portugal er bragt under kontrol

Der er lagt en dæmper på de største skovbrande i Portugal. Men de kan blusse op igen, advarer myndighederne.

Spanien, Frankrig og Italien har sendt fly med vandtanke for at bringe de store skovbrande i Portugal under kontrol. Reuters/Rafael Marchante Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De største af skovbrandene i Portugal, der siden weekenden har kostet over 60 mennesker livet, er kommet under kontrol, oplyser myndighederne torsdag.

Branden i Pedrogao Grande, som har raseret 30.000 hektar land, blev sidst oversprøjtet fra luften sent onsdag. Brandfolk havde dagen igennem måttet arbejde i voldsom hede og under skiftende vindforhold.

De omfattende skovbrande brød ud i Pedrogao Grande og spredte sig til de tilstødende områder Gois, Pampilhosa da Serra og Arganil i det centrale Portugal.

Branden i Gois, der var den næststørste, blev bragt under kontrol torsdag. Det oplyser Carlos Tavares fra det portugisiske civilforsvar. Men han vil ikke udelukke, at flammerne igen kan få magt.

»Branden er totalt neutraliseret. Der er ikke længere flammer inden for området,« siger en talsmand for redningstjenesten i Gois.

Folk, der de seneste dage er blevet evakueret fra omkring 40 landsbyer, kan vende hjem, hvis deres huse ikke er blevet slugt af flammerne.

Cirka 2000 brandfolk er fortsat i alarmberedskab. De bakkes op af 11 fly med store vandtanke, som er sendt fra Spanien, Frankrig og Italien.

Der har været en intens varme i det centrale Portugal de senere dage. Men i både Pedrogao Grande og Gois ventes temperaturen at falde til 29 grader.

Dele af Portugal oplevede i weekenden over 40 graders varme.

/ritzau/AFP