Dødelige oversvømmelser i Japan tvinger hundreder på flugt

Adskillige mennesker savnes, efter at oversvømmelser har fejet huse og veje med sig i det sydlige Japan.

I alt er 7500 politibetjente, redningsarbejdere og militærfolk sendt til de oversvømmede områder på hovedøen Honshu i det sydlige Japan. Scanpix/Str Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i Japan arbejder torsdag på højtryk for at redde familier, der er strandet i oversvømmelser i den sydlige del af landet.

En 93-årig mand er fundet død, og adskillige mennesker savnes, efter at vandmasserne har ødelagt huse, veje og risterrasser.

Det rapporterer nyhedsbureauet AP.

Det er kraftige regnskyl tidligere på ugen, som har forårsaget de voldsomme oversvømmelser.

Ifølge lokale myndigheder i Fukuoka på den sydlige ø Kyushu savnes mindst fire mennesker, mens tre andre er såret.

Den 93-årige mand, som er fundet død, er højst sandsynligt blevet revet med af vandmasserne og druknet, oplyser politiet.

Hans lig blev fundet skyllet op på land i Asakita i Hiroshima, som ligger på hovedøen Honshu.

Tv-billeder viser rismarker og huse blive oversvømmet af vandmasserne, der trækker køretøjer med sig, mens de ødelægger bygninger, veje og broer.

Imens har soldater travlt med at forsøge at evakuere familier i oppustelige gummibåde.

Inden de hidtil usete mængder regn faldt i byerne Fukuoka og Oita, var titusindvis af mennesker blevet bedt om at forlade deres hjem. Kun en brøkdel af dem valgte at følge myndighedernes råd.

Ifølge det lokale katastrofeberedskab har omkring 1700 mennesker søgt tilflugt på skoler og andre offentlige faciliteter i Fukuoka torsdag.

Nyhedsbureauet AFP beretter om 15 savnede.

Det gælder blandt andet et barn, der blev taget med af vandmasserne, samt et par, som ikke er set, siden deres hus blev fejet væk.

»Vi ser regn, som vi aldrig har set lignende før. Det er en helt unormal og farlig situation, siger en talsmand for det meteorologiske institut i landet.«

Den kraftige regn vil ifølge instituttet fortsætte i regionen fredag.

I alt er 7500 politibetjente, redningsarbejdere og militærfolk sendt til de berørte områder på hovedøen Honshu. Samtidig står 40 helikoptere klar til at deltage i eftersøgningsarbejdet, når vejret bliver bedre.

Det oplyser regeringstalsmand Yoshihide Suga torsdag.

/ritzau/