Dødelig sygdom brudt ud i Honduras

Det mellemamerikanske land har erklæret undtagelsestilstand, efter at myndighederne alene i år har konstateret over 12.000 tilfælde af dengue feber. 16 personer har foreløbig mistet livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

HONDURAS: De honduranske myndigheder har erklæret undtagelsestilstand efter et udbrud af dengue feber, som foreløbig har kostet 16 personer livet i år.

Over 12.000 personer i Honduras har siden nytår fået konstateret sygdommen, der forårsager høj feber og ledsmerter, og landets myndigheder siger ifølge BBC, at der i 1.800 tilfælde er risiko for indre blødninger og i sidste ende dødsfald.

Honduras’ regering har lovet at optrappe kampen mod de myg, der spreder dengue feber, men ifølge sundhedsminister Salvador Pineda har over halvdelen af de honduranske kommuner i år registreret tilfælde af den farlige sygdom.

Det hidtil værste udbrud af dengue feber i Honduras kom i 2010, hvor 83 personer mistede livet. Ifølge FNs verdenssundhedsorganisation WHO er antallet af dengue-tilfælde i landet 30-doblet i løbet af de seneste 50 år.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ingen rejsevejledninger til Honduras, men anbefaler typisk, at man orienterer sig hos andre lande som eksempelvis USA, hvis man planlægger en rejse til Honduras.

De amerikanske myndigheder oplyser, at Honduras jævnligt rammes af udbrud af dengue feber og anbefaler, at man undgår at blive bidt af myg ved at bære lange bukser og lange ærmer.

Amerikanerne anbefaler desuden, at man ofte anvender myggespray og så vidt muligt undgår at komme i nærheden af stillestående vand som for eksempel søer, der tiltrækker myggene.

De britiske myndigheder advarer ligeledes om, at der er risiko for dengue feber i Honduras.