Død maratonløber er en indsamlingssucces

30-årig kvinde løb maraton for velgørenhed, men døde på vejen. Nu strømmer pengene ind.

Det er ikke helt ufarligt sådan at lunte langt. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Sibley
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

30-årige Claire Squires løb søndag London Marathon for velgørenhed og faldt død om, og nu strømmer pengene ind til hendes organisation.

Claire Squires kollapsede på de godt 42 kilometers sidste få kilometers strækning. Hun løb til fordel for hjælpeorganisationen The Samaritans. Søndag eftermiddag efter løbet stod Samaritans indsamlingsside med et beløb på små 4.000 kroner. Efter oplysningerne om Squires død for det gode formål blev kendt af offentligheden, steg indsamlingsbeløbet i løbet af mandagen til knap to millioner kroner. Og stigningen ser ud til at fortsætte.

Claire Squires, en frisør fra North Kilworth, Leicestershire, har tidligere samlet ind til gode formål. Blandt andet ved at bestige Kilimanjarobjerget i Afrika i 2010.

Catherine Johnstone, administrerende direktør for Samaritans, sagde mandag til BBC, at hun var »overvældet« af responsen.

- Claire valgte at løbe maraton for Samaritans, som hendes mor, Cilla Squires, har været frivillig for velgørenhed i 24 år. Dette er en utroligt trist tid for Claire’s familie og alle de, der kendte hende. Disse donationer vil blive sat i en hyldest fond, og efter drøftelser med familien, vil pengene gå til projekter, de mener ville have været vigtige for Claire, sagde hjælpeorganisationens direktør.

Den 30-årige frisør faldt om lige inden løbets strækning forbi Buckingham Palace. Der var hurtigt læger til stede, men forgæves.

Squires er den første kvinde, der dør i det engelske maratonløb. En 22-årig fitness-instruktør var i 2007 den seneste. Sanjay Sharma, medicinsk direktør for London Marathon, oplyser, at syv af de nu 11 dødsfald under det årlige løb siden 1981 er relateret til hjertesygdomme, to mennesker fik hjerneblødning og en enkelt døde »efter at have drukket for meget vand.«

Årsagen til Claire Squires død er endnu ikke klarlagt.