DNA-spor var ikke Madeleines

DNA-spor fra en belgisk restaurant kan ikke umiddelbart kobles sammen med den forsvundne britiske pige, Madeleine McCann.

Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Belgisk politi har netop fået svar fra DNA-prøver fra et glas og et sugerør på en restaurant, hvor Madeleine i sidste uge blev set sammen med et ukendt par.

Men de matcher ikke Madeleines DNA-profil, skriver britiske Sky News.

En børnepsykolog hævdede ellers at have set den forsvundne fireårige Madeleine McCann på en belgisk restaurant i den flamske by Tongeren tæt på den hollandske grænse, men politiet har nu fastslået, at DNA'et stammer fra en mand.

Ifølge Sky News, har belgisk politi dog ikke droppet at spore den hollandske mand og engelsktalende kvinde, som vidnet så på restauranten. Usikkerhed omkring DNA-prøvens validitet gør nemlig, at poltiet måske stadig kan bruge sporet til noget. Desuden undrer det, at parret ikke har meldt sig selv til politiet efter den store opmærksomhed, sporet har haft i medierne.

Selvom politiet heller ikke denne gang kunne forsikre Madeleine McCanns forældre om, at hun stadig er i live, var moderen, Kate McCann, taknemmelig for, at folk stadig leder efter hendes datter.

- Det fortæller os, at folk stadig er opmærksomme, og det er virkelig vigtigt, og det vil vi gerne opfordre til, sagde moderen i et radiointerview.

- Jeg har nok mere håb nu, end jeg havde i begyndelsen, tilføjer Kate McCann.

På søndag er det 100 dage siden, Madeleine forsvandt.