Djævleuddrivelse endte med dødsfald

En 49-årig mand døde lørdag, efter politiet havde stoppet hans blodige forsøg på at uddrive dæmoner fra sit treårige barnebarn i den amerikanske by Phoenix.

Det gik voldsomt for sig, da bedstefaren til en lille pige søndag gik i gang med en djævleuddrivelse i den amerikansk delstat Arizona. Den 49-årige Ronald Marquez havde barrikaderet sig i sit hjems soveværelse, hvor han med kvælertag på sit treårige barnebarn ifølge politet forsøgte at uddrive dæmoner fra hendes krop. Da politiet ankom til huset, fandt de ud over Marquez og pigen også Marquez' datter og pigens mor i soveværelset. Ligesom den lille pige havde kvinderne blod kroppen, og de sang religiøse sange, mens djævleuddrivelsen fandt sted.

Politifolkenes forsøg på at stoppe den 49-åriges overgreb endte i håndgemæng, og de måtte bruge strømpistoler, før de kunne lægge ham i håndjern. Kampen havde dog åbenbart taget hårdt på den anholdte, for han holdt kort tid efter anholdelsen op med at trække vejret og kunne ikke genoplives på hospitalet.

/ritzau/