Disney nægter at klippe »homoseksuel sekvens« ud af film

Filmselskabet Disney vil ikke censurere scener med homoseksualitet i filmen »Skønheden og Udyret« , en hollandsk politiker angriber profeten Muhammed i tv-debat, mens målmand Kasper Schmeichel stod fremragende mod Sevilla og sikrede Leicester City endnu en sejr. Her er nattens vigtigste nyheder.

Emma Watson spiller hovedrollen i Disneys »Skønheden og Udyret«. Filmselskabet nægter at klippe scene ud, hvor der er en »homoseksuel sekvens«, hvilket betyder, at filmen ikke vil vises i Malaysia. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disney nægter at klippe film for homoforskrækkede Malaysia

En ny udgave af »Skønheden og Udyret« vil ikke få premiere i landet, hvor homoseksualitet er forbudt.

Disney afviser at udgive en censureret udgave af klassikeren "Skønheden og Udyret" i Malaysia.

Det oplyser underholdningsgiganten onsdag, efter at de malaysiske myndigheder har klippet en "homoseksuel sekvens" ud af filmen.

Filmen, der har Emma Watson i en af hovedrollerne, har fået en række religiøse grupper op af stolen, fordi en af birollerne i den nye version er homoseksuel.

Det er første gang i Disneys historie, at der er en homoseksuel karakter med i en af selskabets produktioner.

Chefen for de malaysiske censurmyndigheder har tidligere oplyst, at man havde fjernet et "homoseksuelt øjeblik", før filmen kunne godkendes i Malaysia, der har en overvejende muslimsk befolkning.

Men en talsmand for Disney siger onsdag til nyhedsbureauet AFP, at filmen "ikke vil blive klippet for Malaysia". Dermed ser det ikke ud til, at de malaysiske Disney-fans får filmen at se i denne omgang.

Det var ellers meningen, at "Skønheden og Udyret" skulle have premiere i Malaysia torsdag.

Filmens instruktør, Bill Condon, har tidligere afsløret, at filmen indeholder Disneys "første homoseksuelle øjeblik".

Homoseksualitet er ulovligt i Malaysia, og sodomi kan i landet blive straffet med både fængsel og bøder.

Religiøse grupper og islamiske lærde har tidligere krævet, at "Skønheden og Udyret" skulle forbydes i Malaysia. Argumentet har været, at filmen promoverer "negative værdier" i landet.

Filmen er også blevet kritiseret i nabolandet Singapore, hvor kristne præster har angrebet Disney for at afvige fra "sunde værdier".

Mindst en biograf i den amerikanske delstat Alabama har afvist at vise filmen. Selv om filmen er blevet mødt med modstand fra mange fronter, så er den allerede blevet den hurtigst sælgende familiefilm i historien ifølge billetportalen Fandango.

/ritzau/

epa05848583 Right-wing Freedom Party (PVV) leader Geert Wilders during the last TV debate of the NOS in The Hague, The Netherlands, 14 March 2017, a day before the parliamentary elections. EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN.

Wilders kalder profeten Muhammed pædofil i afgørende debat

Den hollandske politiker sagde under den sidste debat inden valget, at islam er Hollands største trussel.

Den hollandske højrepolitiker Geert Wilders tog grove ord i brug, da han angreb islam og profeten Muhammed under den sidste tv-debat før det hollandske valg onsdag.

- Islam er den største trussel, som Holland står over for. Det er et eksistentielt problem. Fremtiden for vores land er på spil. Islam og frihed kan ikke sammen, sagde Wilders under den landsdækkende tv-debat.

Wilders' parti, Frihedspartiet, har tabt tilslutning på det seneste. Det forhindrede dog ikke Wilders i at sammenligne Jesus og profeten Muhammed.

- Muhammed var en krigsherre, en pædofil, sagde Wilders ifølge det tyske nyhedsbureau dpa. Han opfordrede også til at slå ring om den kristne, hollandske kultur.

Onsdag skal hollænderne til parlamentsvalg efter en intens uge i hollandsk politik, hvor den hollandske regering har raget uklar med Tyrkiet.

Den nuværende regeringsleder, Mark Rutte, brugte den sidste debat til at pege på, at Tyrkiet sidste år var del af en flygtningeaftale, der siden har betydet, at antallet af migranter og flygtninge, der ankommer til Vesteuropa, er stagneret.

Omvendt sagde Rutte under debatten, at Tyrkiets forhandlinger om at blive optaget i EU bør stoppes.

Tyrkiet og Holland er raget uklar, efter at Holland har afvist tyrkiske ministre, der har forsøgt at rejse ind i landet for at afholde valgmøder for tyrkere, der bor i landet.

Konflikten har affødt voldsomme reaktioner i Tyrkiet såvel som protester i Holland.

Rutte advarede også imod, at Holland tager for mange flygtninge, der flygter fra krigen i Syrien.

- Det vil have utilsigtede konsekvenser, der kan føre til sociale spændinger, sagde Rutte, der er leder af det liberale Friheds- og Demokratipartiet (VVD).

Den højreorienterede Wilders er gået fra at være en politisk outsider til ifølge nogle målinger at stå til at kunne få flest stemmer ved onsdagens valg.

Selv hvis han får flest stemmer, kan han sandsynligvis ikke blive ny regeringsleder. Ingen partier har på forhånd meddelt, at de vil gå i koalition med ham.

/ritzau/dpa

Leicester City's Nigerian midfielder Wilfred Ndidi (L) and Leicester City's Danish goalkeeper Kasper Schmeichel (R) celebrate their victory at the end of the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Leicester City and Sevilla at the King Power Stadium on March 14, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF.

Schmeichel redder straffespark i vild Leicester-triumf

Leicester vandt 2-0 over Sevilla og er dermed videre til kvartfinalerne i Champions League.

Fodboldeventyret om Leicester City fortsætter. Først vandt Kasper Schmeichel og kompagni mesterskabet, så faldt de i dybet, nærmede sig nedrykning og fyrede succestræneren Claudio Ranieri.

Og nu er klubben i gang med en bemærkelsesværdig genrejsning med tre sejre på stribe under afløseren Craig Shakespeare.

Den seneste kom tirsdag aften i Champions League med dramatiske 2-0 over Sevilla.

I sejren reddede Kasper Schmeichel et straffespark ti minutter før tid og sendte dermed den undertippede CL-debutant videre til kvartfinalerne med samlet 3-2 efter 1-2 i den første kamp.

Også i den første kamp stod Kasper Schmeichel fremragende, og havde det ikke været for ham kunne englænderne nemt have været chanceløse før returopgøret.

I stedet fik eventyret nyt liv, da de engelske værter kom foran efter 27 minutter i det seneste kapitel af den fantastiske forvandlingshistorie.

Anfører Wes Morgan, som indtil for nylig har haft svært ved at imponere i denne sæson, bragte Leicester foran 1-0.

Bolden strøg i mål via den store forsvarsspillers lår, og uden han havde den store idé om, hvor bolden ville ramme ham.

Otte minutter efter pausen fik Leicester en kraftig advarsel om, at en lykkelig slutning ikke var givet.

Sergio Escudero tog chancen udefra, og langskuddet skruede væk fra Kasper Schmeichel. Lettelsen var derfor til at se og høre, da bolden tog undersiden af overliggeren og sprang i spil igen.

Minuttet efter sendte Marc Albrighton King Power Stadium i ekstase med målet til 2-0. Den teknisk udfordrede midtbanemand tæmmede bolden med brystet og slaskede den fra kanten af feltet ind ved stolpen.

Også Albrighton skrev sig dermed i rækken af genfødte.

Sevilla havde svært ved at finde plads og holde tempo i den bidende Leicester-fight, og pludselig lignede værterne det hold, som sensationelt vandt Premier League.

Kun manglede en scoring af Jamie Vardy, men til gengæld fremprovokerede angriberen en udvisning, efter han skubbede til Samir Nasri og bad ham skride.

Nasri reagerede med at føre sin pande frem mod englænderens, og det kostede franskmanden det andet gule kort på aftenen efter 74 minutter.

Forinden havde Kasper Schmeichel igen reddet, og symptomatisk for det hele endte danskeren som den store helt, da han efter 80 minutter reddede et straffespark, som han ifølge dommeren selv begik.

Steven N'Zonzi sparkede svagt, og Schmeichel læste ham.

Der er lodtrækning til kvartfinalerne fredag.

/ritzau/

WASHINGTON, DC - MARCH 10: A protester holds a sign during a demonstration against the Dakota Access Pipeline on March 10, 2017 in Washington, DC. Thousands of protesters and members of Native nations marched in Washington DC to oppose the construction of the proposed 1, 172 Dakota Access Pipeline that runs within a half-mile of the Standing Rock Sioux reservation in North Dakota. Justin Sullivan/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN.

Dommer afslår stammes bøn om at stoppe Dakota-olieledning

En dommer i District of Columbia har dømt, at en kontroversiel olierørledning kan blive taget i brug.

En føderal dommer har tirsdag aften lokal tid afslået en forespørgsel fra en stamme af USA's oprindelige befolkning i delstaten North Dakota.

Forespørgslen handlede om at forhindre olie fra at flyde igennem en bestemt del af en omdiskuteret olierørledning.

Dommen følger efter store demonstrationer for at få sat en stopper for olierørledningen Dakota Access. Protesterne har stået på i månedsvis.

Stammerne Standing Rock Sioux og Cheyenne River Sioux er gået forrest under demonstrationerne.

De vil forhindre olierørledningen i at krydse ved deres reservat i North Dakota.

Stammerne mener, at rørledningen kan forgifte deres vand, krænke deres naturreservat og kultur og skænde de områder, der er hellige for dem.

Olierørledningen er dog tæt på at være klar. Den skal efter planen bære olie fra april.

Præsident Donald Trump underskrev i februar et dekret, der skulle gøre det lettere at få byggeriet af olierørledningen afsluttet.

Det samme gjorde sig gældende for et andet olierørledningsprojekt, Keystone XL, der vil føre olie fra Canada til USA.

Dommer James Boasberg fra distriktsdomstolen i District of Columbia mente ikke, at det var i offentlighedens interesse at afskære olien fra at flyde gennem rørledningen Dakota Access.

- Domstolen anerkender, at stammerne sandsynligvis vil lide uoprettelig skade mod deres mulighed for at udøve deres religion, hvis olien løber igennem olierørledningen. Men Dakota Access vil også blive hårdt ramt af et forbud, og økonomiske og logistiske problemer vil følge, sagde dommeren.

Stammerne Standing Rock Sioux og Cheyenne River Sioux har tidligere tabt et forsøg på at stoppe opførelsen af det sidste led i rørledningen.

Dakota Access skal løbe under Lake Oahe i North Dakota.

/ritzau/Reuters