Disney løfter sløret: »Star Wars« slår igen, og Lady og Vagabonden vender tilbage

Der er dømt alt fra stjernekrig til hundehygge, når Disney til efteråret blænder op for sin nye streamingtjeneste.

Disney er klar med mere »Star Wars«. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disney offentliggør nye Star Wars-serier og endnu en klassiker

På en konference i Anaheim, USA, har Disney natten til lørdag dansk tid løftet sløret for nye film og serier.

Bl.a. vil Disney lave tre »Star Wars«-serier, hvor Ewan McGregor, der spillede jediridderen Obi-Wan Kenobi i »Star Wars Episode I, II og III«, vender tilbage i samme rolle.

Disney offentliggjorde traileren til den første serie med navnet »The Mandalorian«. I traileren kan man se, at serien kommer til at foregå i et mørkt og kriminelt univers fyldt med dusørjægere.

Serien vil foregå efter »Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbage«, hvor det onde imperiums undergang har skabt kaos i universet.

Formand for produktionsselskabet Lucasfilm, der står bag »Star Wars«-filmene, Kathleen Kennedy lover på konferencen, at serierne bliver af ligeså høj kvalitet som de mange film.

Hun siger, at det er oplivende og befriende at kunne fortælle historier, der varer længere end to timer.

Derudover har Disney offentliggjort en trailer til en revitalisering af klassikeren »Lady og Vagabonden«.

Disney har også præsenteret planerne for flere nye serier i »Marvels« populære superhelteverden.

De nye film og serier vil alle blive lagt ud på Disneys nye streamingtjeneste, Disney+, der går i luften 12. november. Tjenesten skal være en ny konkurrent til Netflix, HBO og de mange andre tjenester på markedet.

/ritzau/

Japan: Nordkorea har affyret to missiler ud over havet

Nordkorea har lørdag morgen lokal tid affyret to uidentificerede projektiler.

Projektilerne blev affyret fra Sondok-området i provinsen Syd-Hamgyong på landets østkyst og landede i Det Japanske Hav.

Det rapporterer det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, der henviser til kilder i Sydkoreas militær.

I Sondok ligger en nordkoreansk militærluftbase.

Sydkoreas præsident har indkaldt til et møde med landets sikkerhedsråd vedrørende Nordkoreas testaffyring, oplyser præsidentkontoret.

Japans kystvagt bekræfter, at den har opfanget en affyring af ballistiske missiler fra Nordkorea lørdag.

Kystvagten oplyser videre, at den har advaret skibe i området mod nedfaldne missilrester.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Siden USAs præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, mødtes i juni, har en række nordkoreanske missiltest besværliggjort forsøget på at genstarte forhandlingerne om Nordkoreas atomprogram.

Mike Pompeo er ifølge nordkoreanerne »en giftig plante«. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN ST-JEAN.

Tidligere på ugen kaldte Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho, sin amerikanske kollega, Mike Pompeo, for en »giftig plante« i atomforhandlingerne mellem Nordkorea og USA.

Det skete, efter at Pompeo over for en række amerikanske medier havde understreget, at USA vil opretholde »lammende sanktioner« mod regimet i Pyongyang, medmindre det går med til ubetinget atomnedrustning.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I begyndelsen af ugen lød der ellers optimistiske toner fra den amerikanske udsending til Nordkorea, Stephen Biegun, der gjorde det klart, at USA er klar til at genoptage forhandlingerne.

Biegun udtalte sig, dagen efter USA og Sydkorea havde afsluttet en række fælles militærøvelser.

Nordkorea har længe kritiseret øvelserne for at være en generalprøve på en fremtidig invasion af det hermetisk lukkede land.

Lørdagens testaffyring er den syvende af slagsen, siden Trump og Kim mødtes på grænsen mellem Sydkorea og Nordkorea i juni.

Kort tid efter prøveaffyringen lørdag morgen siger præsident Donald Trump til journalister i Det Hvide Hus, at USA har et rigtig godt forhold til Nordkorea.

»Kim Jong-un (Nordkoreas leder, red.) har været, du ved, meget ligefrem over for mig,« siger Trump sent fredag aften lokal tid ifølge AP.

»Han kan godt lide at teste missiler, men vi har aldrig lagt restriktioner på kortrækkende missiler. Vi ser, hvad der sker.«

Japans forsvarsminister, Takeshi Iwaya, siger, at Nordkoreas missiltest er en klar overtrædelse af FN-resolutioner og ikke kan ignoreres.

/ritzau/

Norges regering nærmer sig løsning på strid om bompenge

Den norske statsminister, Erna Solberg fra partiet Høyre har fredag aften fremlagt et sidste udkast til et forslag om bompenge.

»Samtalerne kan ikke fortsætte i det uendelige. Det er vi egentlig enige om. Jeg har fremlagt et udkast, som de tre partier må tage stilling til i løbet af weekenden,« siger hun på en pressekonference.

Lederne for de fire regeringspartier, Høyre, Fremskrittspartiet (FrP), Venstre og Kristelig Folkeparti, har siden juni holdt samtaler om at lette de norske bilisters udgifter til bompenge i de store byer.

Den norske statsminister, Erna Solberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Terje Bendiksby.

Samtalerne blev udløst af en kritik af bompenge-systemet fra FrP.

Solberg har fredag givet de tre øvrige regeringspartier weekenden til at tage stilling til statsministerens endelige udkast.

Men allerede kort efter ser striden ud til at nærme sig en løsning.

FrP, der havde fremsat krav om at sænke betalingen af bompenge, er således klar til at acceptere Solbergs udkast.

Det meddeler partiets leder, Siv Jensen, fredag aften.

»FrP kan godt stille sig bag den aftale, som Erna Solberg har præsenteret her til aften. Det er en aftale, som skærer yderligere i bompengene,« siger Siv Jensen til det norske nyhedsbureau NTB og flere andre norske medier.

Sent fredag aften kunne lederen af Venstre, Trine Skei Grande, også annoncere, at partiet bakker op om statsministerens forslag.

Dermed mangler kun Kristelig Folkepartis accept, før der er en aftale i hus.

Striden om bompenge har truet med at vælte den norske regering.

I løbet af fredagen holdt de fire regeringspartier hemmelige møder.

I det udkast, som Solberg fredag har fremlagt, vil hun bl.a. tilbyde kommunerne at øge det statslige bidrag fra 50 til 66 procent i byaftalerne.

Otte af de 16 ekstra procent skal reducere bompengeomkostninger, og otte skal gå til udbygge den kollektive trafik, lyder det.

På flere store vejprojekter vil regeringen også reducere bompengene.

Det er særligt FrP og Venstre, der har krydset klinger i diskussionen om bompenge. Statsminister Erna Solberg understreger, at fredagens udkast både er et kompromis og et ultimatum.

/ritzau/NTB