Discount-kæde brokker sig over kundernes jordbær-selvplukkeri

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Kaare Smith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har formentlig stået i frugt- og grøntsagsafdelingen og kastet et blik ned over de lækre, friske jordbær.

Nøje forsøger man at udvælge den bakke, hvor der er færrest mulige dårlige jordbær, men det synes at være en umulig opgave. Alle bakkerne har i hvert fald tre-fire stykker, der ser knap så appetitlige ud, og med de skyhøje priser for de lækre jordbær, skal de allesammen helst være spiselige.

Langsomt skæver man mod de andre bakker og håber, at ingen andre i supermarkedet holder øje med en. Der sker da ikke noget ved, at man lige bytter et dårligt jordbær ud med et godt, tænker man måske, og inden man får set sig om, så har man gjort det.

Måske »kom man lige til« at tilføje et ekstra jordbær i processen.

Det er i hvert fald, hvad en Rema 1000-butik i den norske by Kirkeby oplever. Men det skal være slut nu, lyder det.

Ifølge TV 2 Norge sætter butikken nu aktivt ind over for de kunder, der forsøger at snyde med jordbær. Et skilt i frugtafdelingen skal nemlig sørge for, at butikkens kunder ikke udvælger de bedste jordbær til sig selv.

»Med så mange jordbær i kurvene er der ingen grund til selvpluk. Mvh personalet,« står der på skiltet.

Over for TV 2 Norge uddyber kommunikationsrådgiver Rebecca Ophus og fortæller, at man hellere skal spørge personalet om hjælp i stedet for bare selv at udpege de gode jordbær.

»Vi ønsker, at alle skal have mulighed for at købe de fine bær. Hvis man ikke finder det, man ønsker, skal man hellere tage kontakt til de ansatte, der kan hjælpe. Der er ikke nogen grund til selvpluk,« siger hun.

Det er imidlertid ikke noget, som man nødvendigvis vil se i Rema 1000-butikker over hele landet - eller i Danmark. Ifølge Rebecca Ophus er det op til den enkelte butik, om man vil sætte ind over for selvpluk af jordbær.