Diplomatens hustru kørte i den forkerte side: En teenagers død truer med at skabe krise mellem USA og Storbritannien

Boris Johnson kræver, at en amerikansk kvinde omgående vender tilbage til Storbritannien, efter at hun var involveret i en teenagers død.

Hvis den amerikanske diplomatfrue ikke vender tilbage til Storbritannien, vil den britiske premierminister, Boris Johnson, kontakte den amerikanske præsident, Donald Trump, i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

I slutningen af august kørte 19-årige Harry Dunn på sin motorcykel i nærheden af en militærbase ved Oxford.

Her blev han ramt af en bil, der kørte i den forkerte side af vejen. Den unge mand døde på hospitalet kort efter kollisionen.

Nu truer dødsfaldet med at starte en diplomatisk krise mellem USA og Storbritannien. For bilen, der ramte Harry Dunn, blev kørt af en amerikansk diplomats hustru. Kort efter påkørslen rejste hun tilbage til USA – og hun har umiddelbart ikke tænkt sig at vende tilbage til Storbritannien, hvor hun står til at skulle afhøres af politiet, skriver The New York Times.

Harry Dunns forældre kræver, at kvinden – Anne Sacoolas – kommer tilbage til Storbritannien. Det samme gør mange almindelige briter. Og nu går premierminister Boris Johnson ind i sagen.

»Jeg synes ikke, det kan være rigtigt at bruge sin diplomatiske immunitet i sådan en sag,« sagde han i et interview med BBC mandag.

»Og jeg håber, at Anne Sacoolas vil komme tilbage og deltage ordentligt i den undersøgelse, der sættes i gang her i landet.«

Hvis hun ikke kommer tilbage, vil Johnson tage fat i præsident Trump.

»Så må jeg rejse spørgsmålet personligt med Det Hvide Hus,« advarede premierministeren.

Anne Sacoolas fortalte efter hændelsen til politiet, at hun ikke havde nogen planer om at forlade Storbritannien. Men kort efter var hun altså væk.

Storbritannien har officielt anmodet den amerikanske ambassade i landet om at ophæve kvindens immunitet, men den anmodning har USA afvist.

Harry Dunns forældre har i et interview på Sky News forsøgt at henvende sig direkte til Donald Trump.

»Præsident Trump, vær sød at lytte,« siger Harry Dunns mor, Charlotte Charles.

»Vi er en familie i ruiner. Vi er ødelagte.«

»Vi kan ikke sørge. Please, please, sørg for, at hun sætter sig tilbage i flyet.«