Din strenge chef forfremmes

Arbejdspladser forfremmer strenge overordnede i stedet for at irettesætte dem.

Hvis din chef behandler dig som skidt og presser dig ud i søvnløse nætter og stress, kan du ikke regne med, at han eller hun bliver fyret for den opførsel.

En ny onlineundersøgelse fra Bond University i Australien viser, at to ud af tre arbejdspladser enten fastholder status quo eller ligefrem forfremmer den "onde" chef. Det skriver Reuters.

Studiet, der omfatter 240 personer, skal i denne weekend fremlægges på en managementkonference i Philadelphia.

Foruroligende

- 64,2 procent af testpersonerne svarede, at der enten ikke blev gjort noget, eller at den dårlige leder på deres arbejdsplads blev forfremmet. Det er meget foruroligende, skriver forfatterne bag undersøgelsen.

Strenge og grove overordnede kan forårsage mareridt, søvnløshed, depressioner eller udmattelse hos medarbejderne, og forfatterne af undersøgelsen foreslår, at man straks griber ind over for fænomenet.

- Som med enhver form for kræft er den bedste modgift at opdage fænomenet tidligt, lyder anbefalingen, samtidig med at de øverste ansvarlige kritiseres for ikke at reagere hurtigt nok.

- Det store problem er de overordnede, der ikke gør noget ved dem som forfremmer og belønner dårlige ledere, står der i rapporten.