Dick Cheneys datter får sin kone

Hendes fars regering kæmpede mod vielse af homoseksuelle, men fredag blev Dick Cheneys datter gift med sin kvindelige partner.

Mary Cheney (tv.), datter af USAs tidligere vicepræsident Dick Cheney, blev fredag gift med sin kvindelige partner Heather Poe. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEFF HAYNES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag morgen blev Mary Cheney - datter af George W. Bushs højre hånd, Dick Cheney - gift med sin kvindelige partner gennem mange år, Heather Poe.

Det skete i Washington D.C., hvor det siden 2009 har været muligt at gifte sig for homoseksuelle. Det skriver The Daily Caller.

George W. Bush kæmpede i sin tid som USAs præsident mod ægteskab mellem to af samme køn og forsøgte at få det forbudt ifølge forfatningen. Det lykkedes dog ikke. 

Dick Cheney, der var vicepræsident i Bush-regeringen, har dog ingen problemer med datterens giftemål.

I en skriftlig udtalelse til det konservative Washington-medie The Daily Caller udtrykker han og hans kone Lynne glæde over, at datteren nu har fået papir på sit forhold.

- Mary og Heather har været i et fast forhold i mange år, og vi er glade for, at de nu kan få glæde af muligheden af at få deres forhold anerkendt, udtaler de.

To børn

Mary Cheney og Heather Poe er også forældre til to børn. Familien lever sammen i Virginia.

- Mary og heather og deres børn er meget vigtige og elskede medlemmer af vores familie, og vi ønsker dem alt godt, siger Cheney til The Daily Caller.

Det har længe været kendt, at Dick Cheneys datter er homoseksuel, men familien har aldrig ønsket at gøre det til en politisk sag.

Homo-organisationer jubler

Nyheden om vielsen af Mary Cheney begejstrer amerikanske organisationer for homoseksuelle.

- Mary og Heather har haft en kæmpestor indflydelse på den måde, USA ser på homoseksuelle på, siger Jimmy LaSalvia fra den konservative organisation GOProud til The Daily Caller.

- Ved åbent og ærligt at leve sammen, og som ægte konservative, har de gjort mere for at ændre ved synet på homoseksuelle her i landet, end nogen homo-rettighedsgruppe har kunnet gøre, siger han.