Dianas unge ven er ikke længere så mystisk

En ung mand, der optræder på et hidtil ukendt fotografi af prinsesse Diana, er nu lokaliseret. Han er oldebarn af en tidligere premierminister og havde håbet af blive kæreste med den unge Diana Spencer.

Foto: Screenshot, Youtube
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Før prinsesse Diana blev gift med prins Charles og mor til to britiske prinser, hed hun det mere almindelige Diana Spencer og foretog sig mere almindelige ting, end prinsesser normalt gør.

Nu er et foto fra hendes dage som mere almindelig teenager dukket op. Et fotografi af en afslappet, ung Diana, der slænger sig i en sofa sammen med en ung mand. I vindueskarmen bag dem står der sågar en whiskeyflaske.

Billedet vakte straks opsigt i England, ikke kun fordi ingen tilsyneladende har set det før, eller for den unge mand ikke er nogen af de mandlige venner, man ved at Diana omgikkes inden sit ægteskab, men mere fordi der med sprittusch på det mystiske sort/hvid-billede er skrevet »not to be published«: Må ikke offentliggøres.

Det er uvist, hvem der har knipset fotoet, der menes at være taget omkring 1979-1980, men The Guardian spekulerer i, at nogen har villet skade den unge, kommende prinsesse ved at sende det til pressen. Bag på fotoet er der nemlig noteret en dato - den dato, billedet måske er kommet avisen i hænde. 26. februar 1981. To dage efter Dianas forlovelse med Charles.


Screenshot fra Youtube

Billedet dukkede op, da avisen Daily Mirrors billedarkiv for nylig blev solgt og gennemgået, men ingen af de tidligere billedredaktører på Daily Mirror mindes at have set fotoet før, og ingen kan genkende håndskriften bag tuschen. En tidligere redaktør skyder dog på, at billedet kan have tilhørt Daily Mirrors søsteravis, Sunday Mirror, hvor en redaktør måske har fundet det bedst at holde fotoet tilbage, fordi avisen netop havde bragt en række artikler om, at Charles havde en romantisk forbindelse til en anden end Diana.

Om historien bag fotografiet havde kunnet skade Diana, hvis den var kommet frem, er næppe sandsynligt. For nu har Diana-biografiskriveren Andrew Morton opstøvet den unge mand, der slænger sig i Dianas selskab. Navnet er Adam Russell, oldebarn af Englands tidligere premierminister Stanley Baldwin. I dag er Russell hjorteopdrætter i Dorset.

BT TV: Hvem er Dianas fremmede ven?

Til Morton fortæller Russell ifølge MSN Today, at billedet er taget på en skitur, hvor både han og Diana måtte holde sig inden døre, fordi de kom til skade. Her holdt de hinanden selskab, mens deres venner løb på ski. Men, understreger Morton, »nothing happened« - intet skete mellem de to.

Det havde den unge mand nu ellers gerne set. Han indrømmer at være blevet ganske betaget af Diana Spencer, som han holdt kontakten med efter skituren og håbede at blive kærester med, når han vendte hjem fra en længere rejse.

Men da han kom hjem var det for sent.

- Du har kun én rival: Prinsen af Wales, skal en ven af Russell have formuleret det.

Diana blev i 1996 skilt fra prins Charles. I 1997 omkom hun som 36-årig i en bilulykke i Paris.

Fotografiet af Diana og Adam Russell kommer under hammeren hos det britiske auktionshus RR Auctions mellem 17. og 24. januar.