Dianas kjoler bliver udstillet 20 år efter hendes død

Dianas kjoler fortæller historier om den populære prinsesse, siger en af kuratorerne bag ny udstilling.

Et foto af prinsesse Diana ses ved siden af nogle af de udstillede kjoler på Kensington Palace, der var Dianas hjem i London i 15 år. Scanpix/Daniel Leal-olivas Fold sammen
Læs mere

Glitrende balkjoler, elegante jakker og vovede miniskørter. I alt 25 kjoler, som Storbritanniens afdøde prinsesse Diana har haft på, kommer nu til offentlighedens skue.

En ny udstilling med titlen "Diana: Her Fashion Story" åbner fredag i prinsessens tidligere hjem i London, Kensington Palace.

Udstillingen kommer i forbindelse med, at det til sommer er 20 år siden, at den populære prinsesse omkom i en bilulykke i Paris.

- Hver af hendes kjoler er som en minibiografi, siger en af kuratorerne bag udstillingen, Libby Thompson.

- De er ikke kun, hvad hun havde på, men de fortæller en historie, siger Thompson om Dianas kjoler.

Med i udstillingen er blandt andet en blå kjole, som prinsessen havde på, da hun dansede med skuespilleren John Travolta i Det Hvide Hus i 1985.

Kjolen er så ikonisk, at den blev solgt for 250.000 pund, svarende til 2,2 millioner kroner, på auktion for tre år siden.

En anden kjole, der ventes at tiltrække stor interesse fra de besøgendes side, er en silkekjole, som Diana bar ved mere private lejligheder på Buckingham Palace i 1980'erne.

På silken er der fundet små fingeraftryk, der menes at stamme fra hendes to sønner, prinserne William og Harry, da de var små.

Diana blev gift med den britiske tronarving, prins Charles, i 1981. Efter 15 års ægteskab, som prinsessen selv beskrev som overvejende ulykkeligt, blev parret skilt i 1996.

Diana omkom af sine kvæstelser efter en bilulykke i Paris 31. august 1997.

Den bil, hun var passager i sammen med sin kæreste, Dodi al-Fayed, kørte i høj fart ind i en betonpille i en tunnel, da parret blev jagtet af paparazzofotografer.

Udstillingen på Kensington Palace fortsætter resten af året.

/ritzau/AFP