Diamanten Sarah Palin skinner stadig

Selv om hun ikke blev USA's vicepræsident, ligger medieverdenen nu for Sarah Palins fødder. Hun kan vælge og vrage mellem Oprah og filmtilbud, siger en talsmand.

Sarah Palin taler ved en konference for de republikanske guvernører i Miami i Florida, den 13. november 2008. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE / AFP / SCANPIX

Hvordan skal man definere Sarah Palin i dag? Efter skandalerne om hendes udenrigspolitiske uvidenhed, galoperende tøjbudget og kostbare ophold på luksushoteller?

Jo, man kunne eksempelvis lytte til Palins pressesoldat Bill McAllister, der har defineret hende som ”en diamant med talrige facetter”.

Og det er i så fald en diamant, mange gerne vil have fingrene i.

Producerne fra Oprah Winfreys talkshow har kontaktet Palins presseafdeling. Det samme har folkene fra de konkurrerende udsendelser med Jay Leno, David Letterman og komikeren John Stewart ved roret. Alle vil have McCains tidligere makker til at udlevere sine tanker. Flere end 200 internationale medier efterspørger hende, og hun har i alt modtaget omkring 800 invitationer til diverse arrangementer, der foregår fra december og frem til 2009.

- I morgen kunne guvernør Palin lave et interview med ethvert nyhedsmedie på planeten. I morgen kunne hun sandsynligvis underskrive en hvilken som helst bogkontrakt blandt et dusin forskellige. Hun kunne begynde at tale med folk om en dokumentar eller en film om hendes liv. Det er niveauet, som vi befinder os på her, siger hendes talsmand Bill McAllister ifølge tv-stationen MSNBC.

Føljetonen fortsætter – nu med hotdogs
Der er altså tilsyneladende ingen grænser for, hvad en detroniseret vicepræsidentkandidat kan bruges til nu til dags. Men Palin bør tænke sig om, før hun kaster sig ud i en malstrøm af nye optrædener i mediemøllen.

Den politiske analytiker John Pitney har udtalt, at Palin bør koncentrere sig om Alaskas tilstand og først vise sig som en god guvernør i hjemstaten, før hun gør sig tanker om andre karrieremuligheder.

Men Sarah Palin har ikke valgt at skrue helt ned for blusset og fokusere på sin
guvernørpost. Efter afslutningen på den amerikanske valgkamp er journalisterne fortsat valfartet til Palins hus i Alaska, hvor hun bl.a. har budt dem på sin specialitet:

Hjemmelavede hotdogs af kød fra de elge, der lever omkring hjembyen Wasilla.

Billedet af husmoren Palin står i kontrast til de onde tunger fra McCain-lejren, som har sagt, at hun opførte sig som en enerådig diva under valgkampen.

CNN’s analytiker Gloria Borger har tolket Palins synlighed i medierne som et tegn på, at hun overvejer sine fremtidsmuligheder.

- Noget af det eneste vi ved med sikkerhed, er, at hun på det seneste har haft travlt med at rense sit navn, hvilket er en indikator for, at hun har store planer for fremtiden, mener Borger.

Den pokkers kalkun
I et nyligt interview i tv-udsendelsen Fox News har Palin selv filosoferet over, hvad morgendagen kan bringe:

- OK, Gud, hvis en dør står åben for mig et eller andet sted, det er hvad, jeg altid beder til... lad mig ikke misse den åbne dør.

I sidste uge gik Palin dog ind ad en dør, hun nok burde have undgået.

Alaskas guvernør deltog i et interview, hvor hun i anledning af Thanksgiving-tiden i USA fortalte seerne, hvad hun var taknemmelig for. Men mens hun takkede for, at hendes familie var sund og glad, blev en kalkun slagtet i baggrunden på Wasillas lokale kalkunfarm Triple D.

Internettets bloggere diskuterer stadig det dårlige valg af location. Og Palin? Hun var ganske afslappet i forbindelse med sit kalkun-interview:

- Selvfølgelig bliver vi nok modtagelige for kritik for overhovedet at gøre det her, men i det mindste var det sjovt.

Se Sarah Palins kalkun-interview