Dhaka-mistænkt dør på hospital efter påstået tortur

En 18-årig mistænkt i det fatale angreb på en café i Dhaka er død på hospitalet. Tortur, påstår familien.

Læs mere
Fold sammen

En teenager fra Bangladesh, der ifølge politiet var mistænkt i sidste uges dødbringende angreb på en café i hovedstaden, Dhaka, er død i politiets varetægt.

Familien til den 18-årige Zakir Hossain Shawon, der var ansat som køkkenassistent på den pågældende café, Holey Artisan Bakery, påstår, at han blev holdt som gidsel og torteret af sikkerhedsstyrker.

Zakir Hossain Shawon blev anholdt efter angrebet fredag i sidste uge, hvor en gruppe unge mænd med macheter tog livet af 20 gidsler og to politibetjente på caféen i Dhaka, før fem af mændene blev skudt og dræbt af politiet.

Zakir Hossain Shawon blev anholdt sammen med en mand efter angrebet, og politiet afviser familiens påstand om, at han skulle være blevet holdt som gidsel og torteret.

Ifølge politiet blev den 18-årige anholdt som følge af "mistænkelige aktiviteter".

Den 18-årige mand døde på intensivafdelingen på Dhaka Medical College Hospital sent fredag aften lokal tid efter fem dage på afdelingen, oplyser hans familie og politiet.

Zakir Hossain Shawons far, Abdus Sattar, har krævet en undersøgelse af sønnens død og siger, at han var uskyldig.

- Hele hans krop bar mærker efter tortur. Der var mærker efter størknet blod mange steder. Hans ene øje, begge knæ og det ene håndled havde sorte mærker.

- Det ligner, at han er blevet hængt op i reb, som har været bundet om hans håndled, siger faren til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/AFP